Dascăli și elevi din tot județul au sărbătorit Ziua Educației


Ziua Educației a fost marcată de mulți dascăli și elevi din județ, fiecare intr-un mod cât mai original. Astfel, vineri, 5 octombrie, fiecare clasă, fie că vorbim de elevi sau preșcolari, atât din mediul urban cât și rural, au avut activități de derulat. Am cules de la diferite unități școlare din județ câteva date legate de acea zi specială: Ziua Educației, când s-a mers la școală, dar nu s-au făcut cursurile propriu-zise.

La Școala Primară din satul Obârșia, comuna Cernișoara, elevii au aflat ce inseamnă, de fapt, Ziua Educației, când s-a sărbătorit prima dată și in ce context, au urmărit imagini legate de această zi, iar la final, au desenat portretul invățătorului, dar și al școlii, in viziunea lor. Toți copiii au fost incântați și și-au dat frâu liber imaginației.

Lucruri frumoase și interesante și la Grădinița cu Program Normal din Popești. Preșcolarii au avut in vizor următoarele domenii: Om și societate și Estetic creativ. Mai precis, activitatea s-a intitulat Cartea educației – colaj, iar copiii au făcut și câte un semn de carte, care mai de care mai interesant. Totul in viziunea lor.

Activități multe și la Școala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea. Potrivit declarației directorului unității școlare, Florina Soare, aproximativ 100 de elevi au fost implicați in constituirea Drapelului României, in centrul orașului. Au mai avut loc competiții sportive, s-a participat la deschiderea oficială a cursurilor de la Palatul Copiilor, s-a vizitat Biblioteca Județeană, s-a mers la Muzeul Satului, s-au vizionat filme educative. De asemenea, elevii mai mari au plecat și in drumeții.

Program incărcat și la CNI “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea. Potrivit datelor furnizate de către directorul liceului, Alina Vețeleanu (foto interior articol), elevii din Pedagogic au fost implicați in desfășurarea de activități atât in incinta unității, cât și la cele din centrul Râmnicului. Mai precis, in centrul orașului, au luat parte șase clase, trei de gimnaziu și alte trei de liceu, ce au ajutat la buna derulare a activităților educaționale. Elevii din clasele pregătitoare au avut, la rândul lor, o activitate foarte interesantă, intitulată Invățător pentru o zi, iar fiecare dascăl a gândit intr-un fel anume desfășurarea acestei teme. Interesantă a fost ideea unei tinere domnișoare invățătoare care le-a confecționat copiilor steluțe cu imaginile lor, ca și vedetele, iar fiecare elev a purtat o tocă realizată de ei cu ajutorul părinților. O idee originală, mai aparte, care a prins foarte bine la copii și părinți. La final, după o zi de invățător, fiecare copil și-a aruncat fericit toca strigând: La mulți ani, educației! Nu au lipsit nici diplomele personalizate. Iată un dascăl minunat, care-și dă interesul pentru ca orele să fie interactive.

Tot la CNI “Matei Basarab” și-a derulat activitatea, in premieră, Clubul de dezbateri. Implicați n acest proiect sunt elevii: Rareș Petrescu, Miruna Pârvulescu, Sebastian Badea, Lavinius Preda, Andreea Cojocaru și Ana-Maria Bugiu, iar ca și profesori coordonatori amintim pe: Alina Vețeleanu, Alina Mihăilescu și Fabiola Prodănescu. Grupul țintă il reprezintă liceenii și sunt abordate, de câte două echipe a câte trei participanți diferinte teme sociale. Multe au fost școlile ce s-au implicat in marcarea Zilei educației și, chiar dacă noi am vorbit despre o parte dintre ele, suntem siguri că toate unitățile școlare au derulat evenimente cu impact. La mulți ani, educației!

Posting....