Dan Nițu, omul care construiește


• ca și în afaceri, parlamentarul pleacă de la munca de jos alături de ALDE Vâlcea
• conform spuselor sale, partidul pe care îl conduce se află pe locul trei în opțiunile electoratului

La sfârșitul săptămânii trecute, Dan Nițu a susținut prima con­ferință de presă în calitate de președinte ALDE Vâlcea. Sena­torul a vorbit despre proiectele pe care vrea să le implementeze ală­turi de colegii săi din ALDE, dar și despre obiectivele formațiunii poli­tice în campania electorală. Încă de la prima conferință de presă, verbul preferat al senatorului Nițu a fost „a construi”, parlamentarul ară­tând cât de legat este, până și prin vorbe, de compania de cons­truc­ții pe care a înființat-o alături de frații săi, Damila.
Alături de Nițu, la conferința de presă amintită s-au aflat Gheorghe Bratu, președintele de onoare al ALDE Vâlcea, cât și Mugurel Măr­co­ianu, candidatul ALDE pent­ru funcția de primar în comuna Măciuca.
„Am pornit la drum să cons­truiesc acest partid, unul liberal, cu un lider național foarte puternic, domnul Tăriceanu. Un lider care este apreciat atât la nivel județean, cât și la nivel național, lucru care ne bucură foarte mult. Am început acum o lună de zile, iar de o săptă­mână suntem foarte activi. Am început cu orașele din județul Vâlcea. La Horezu, avem o orga­nizație foarte puternică. Acolo, dl. Nițu Constantin este președintele local al partidului și viitorul primar al orașului Horezu, zic eu. Avem organizație foarte puternică și în Băbeni, unde dl. Croitoru are o echipă foarte bună. Organizația Oc­nele Mari este de asemenea puternică, acolo unde dl. Sasu cu toată organizația PSD a trecut la noi și împreună vom face o figură foarte frumoasă. Sunt convins că și acolo vom câștiga. Și în Bălcești stăm bine, președintele PNL ve­nind la noi, cu o parte a orga­ni­za­ției. Prima acțiune a noastră a fost să ne mișcăm în orașele mari și puternice din județul Vâlcea. Orga­ni­zațiile din localități sunt în număr de 60 deja realizate. Iar la 50 dintre acestea avem și liderul, adică viitorul candidat pentru primărie. Ne propunem ca în fiecare locali­tate să avem organizații bune și să luăm cel puțin doi consilieri peste tot. (…) Vreau să vă mai spun că am găsit în ALDE un partid activ, chiar dacă aparențele spun că acest partid este unul mic. Suntem conștienți că ne aflăm pe locul trei în județ, dar știm că oamenii care fac parte din acest partid sunt valo­roși, puternici și împreună putem să facem o echipă foarte bună”, a declarat președintele ALDE Vâlcea.

Nițu: „Pot să fiu un președinte foarte bun al Consiliului Județean”

Senatorul Nițu a mai precizat și faptul că își dorește să can­di­deze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Până atunci însă, nu mai departe de această săptămână, la Teatrul „Anton Pann” din Râmnic, se va desfășura prima conferință jude­țeană a ALDE Vâlcea.
„Cred că pot să fiu un pre­ședinte al Consiliului Județean foarte bun. Spun asta fiindcă sunt de părere că am dovedit prin cons­trucția unei companii și construcția din PNL că împreună cu oameni capabili, devotați și cu experiență putem să facem o figură frumoasă la aceste alegeri. Săptămâna viitoare (n. red. aceasta) vom avea o conferință județeană a noastră, iar organizațiile din teritoriu vor veni la Teatrul Anton Pann, acolo unde vom dovedi că acest partid nu este unul mic, ci unul orga­nizat”, a completat Dan Nițu.