Dacă trec la UAT-uri, probabil doar trei primării vâlcene vor achita ajutoarele sociale


Scandal mare zilele acestea, când se estimează trecerea plății ajutoarelor sociale, în totalitate, către unitățile administrativ-teritoriale. Sunt edili cu care am discutat și care consideră că, dacă nu vor fi prevăzute sume pentru ajutoarele sociale, la un capitol distinct din buget, nu vor face față achitării lor. Primarii vâlceni nu au nimic împotriva trecerii ajutoarelor sociale pe primării, numai că Guvernul trebuie să aloce fonduri pentru acestea. Să nu rămână totul în sarcina lor. Să nu uităm că unele localități abia plătesc salariile angajaților, au probleme cu decontarea navetei cadrelor didactice, dar să le mai pui în cârcă și ajutoarele sociale!?
La nivel de județ, probabil, doar trei primării ar fi capabile de achitarea ajutoarelor sociale: Râmnicu Vâlcea, Budești și Mihăești. S-ar putea să mai fie localități unde primarii să se descurce, dar, în mare, cam despre acestea trei se vorbește mai des.
De exemplu, în Budești, sunt 99 de persoane care primesc indemnizații de handicap, iar anual, edilul Ionel Vlădulescu scoate din bugetul primăriei 10% pentru achitarea sarcinii, adică 200 mii lei.