1,5 milioane lei de la Guvern pentru vâlcenii la ananghie


În urma ultimei ședințe de Guvern, printr-o hotărâre s-a propus acordarea de ajutoare sociale, în valoare totală de 2.029.800 lei pentru sprijinirea a 500 de familii și persoane singure, afectate de incendii, inundații, alunecări de teren sau care, pur și simplu, au probleme grave de sănătate și au nevoie de ajutor.
Pentru 16 familii din județul Vâlcea, afectate de calamități, a fost alocată de la Guvern suma de 59.000 lei. Banii au fost alocați în urma anchetelor sociale efectuate de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Vâlcea. Lucrurile nu se opresc aici. Au mai fost alocați bani pentru 87 de familii/persoane singure a căror bunuri, imobile au fost afectate/distruse în incendii. Pe listă județul Vâlcea are un singur beneficiar, persoana respectivă primind spre ajutorare suma de 7.000 lei.
La capitolul probleme grave de sănătate, respectiv risc de excluziune socială, pentru Vâlcea s-au alocat 1.427.500 lei pentru 432 de familii/persoane singure.
Reamintim că toți banii vin în urma anchetelor sociale realizate de către fiecare agenției județeană de plăți și inspecție socială din județ și în baza documentațiilor sau adreselor primite de la autoritățile publice locale.