Cursuri gratuite de limbi străine la Centrul Europe Direct


Reprezentanţii Centrului Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea vin şi în această săptămână în sprijinul celor care doresc să deprindă tainele unui limbi de largă circulaţie internaţională. Astfel, pe parcursul ultimelor trei zile lucrătoare din această săptămână, vâlcenii care vor trece pragul bibliotecii vor avea posibiliitatea de a lua lecţii de engleză şi germană. Astăzi, cu începere de la ora 16.30, simultan, Sala de seminarii a Centrului Europe Direct şi sala Secţiei Multimedia vor găzdui cursul de limba engleză pentru adulţi. Mâine, 4 iunie, cu începere de la ora 14.00, în Sala de seminarii a Centrului Europe Direct se va desfăşura cursul de limba germană. Seria acestor cursuri se va încheia vineri, de la ora 11.00, când, tot în Sala de seminarii a Centrului ED, se va desfăşura un nou curs de limba engleză.

Continuă cursurile de hindi şi turcă

De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni, Secţia de carte în limbi străine din cadrul Bibliotecii Judeţene, împreună cu voluntarii străini EVS (European Volunteer Service) organizează noi cursuri de învăţare a unor limbi străine. Pentru ultimele trei zile lucrătoare ale acestei săptămâni, programul cursurilor este următorul: astăzi, ora 17.00 – Hindi, astăzi, ora 18.00 – Spaniolă, mâine, ora 17.00 – Turcă, vineri, ora 17.00 – Italiană.
Ar mai fi de amintit faptul că voluntarii străini sunt veniţi în Vâlcea prin intermediul următoarelor proiecte: „Young volunteers for Rural action”, implementat de ATFPDR (Asociaţia Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale), „Green life”, implementat de FCASEC (Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică) şi „Young volunteers for rural entepreneurship”, implementat de ATFPDR. Aceste cursuri sunt gratuite şi se adresează începă­torilor. Informaţiile ne-au fost oferite de Corina Bedreagă, PR în cadrul Serviciului Informare, Cooperare Europeană – Proiecte şi Programe Culturale.