Cum să devii educatorul care aduce bucuria în ochii copilului și recunoștință în sufletul părintelui


În data de 21 martie 2022 va avea loc cercul pedagogic al educatoarelor cu tema: „Cum să devii profesorul/educatorul care aduce bucuria în ochii copilului și recunoștința în sufletul părintelui”.
Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată, în prezent Structură a Școlii Gimnaziale Nr. 4 Râmnicu Vâlcea, demonstrează acest lucru prin activitățile școlare și extrașcolare pe care le desfășoară.
E bine de știut faptul că, la grădiniță, apropierea sufletească de cel mic este esențială. Integrarea lui se poate realiza doar în condițiile în care copilul te vede pe tine, educatoarea, la fel ca pe mama lui.
Un alt element care se poate asocia cu bucuria din ochii copilului este apropierea de vârsta lui. Deși mic, el dorește să arate că poate și atunci educatoarei nu-i rămâne decât să îl lase să exploreze. Explorarea unui obiect/fenomen începe cu activitatea de dimineață, de la primirea în grădiniță, la masa pe care o servește și continuă cu jocurile obligatorii și nu numai. În tot acest timp, educatoarea se coboară la vârsta copilului și încearcă să-i fie egal. Ea este partenerul copilului în proiecte și îl ajută să se dezvolte unitar.
În ceea ce privește recunoștința din sufletul părintelui…
E greu să mulțumești un număr de peste douăzeci de părinți dintr-o grupă. Părintele vede doar copilul propriu în avantaj, în timp ce pentru educatoare toți copiii sunt egali.
Cu toate acestea, cadrele didactice calificate din Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată reușesc să mulțumească părinții, prin activitățile în care implică copiii și părinții, proiecte educaționale menite să ușureze trecerea spre etapa de școlarizare.
Fiind o unitate preșcolară care a câștigat titlul de Școală eTwinning, program care face parte din Erasmus+ și are în colectivul de cadre didactice un ambasador eTwinning, grădinița garantează calitatea actului educațional de tradiție, prin proiectele și programele în care implică preșcolarii, fie ele: locale, județene, naționale și internaționale.
Profesor învățământ preșcolar: Ispir Iuliana-Florentina, Vlad Alexandra-Anamaria, Florică Emilia, Georgescu Simona, Constantinescu Filofteia, Neghină Melania, Ciochină Daniela, Tudose Ramona, Enăchioiu-Vlad Simona, Olteanu Iuliana, Ciufu Nicoleta, Ciucă Nicolina, Georgescu Alina, Irimescu Iulia, Lung Ana și Tudor Loredana.