Cum s-ar putea „aşeza” candidaţii pentru Primăria Râmnicului: Matei de la PSD, Gutău de la ALDE, Rădulescu de la „vâlceni”


Pe parcursul acestei veri, care nu a fost deloc liniştită în politica vâlceană, s-au făcut fel de fel de speculaţii privind candidaţii pentru Primăria Râmnicului. Cele mai pronunţate nume au fost Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu, doi foşti membri ai PDL (acum parte integrantă în PNL) care nu mai sunt înregimentaţi politic. Dinspre PSD nu apar informaţii noi, aşa că este foarte posibil ca Gigi Matei, actualul primar interimar, să reprezinte stânga în lupta pentru alegerile locale.

Buican: „Sondajul va stabili care este preferatul râmnicenilor”
Zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, co – preşedintele liberal Cristian Buican a declarat că doar sondajul de opinie şi organismele centrale ale PNL vor decide asupra candidatului pentru municipiul – reşedinţă de judeţ, dar şi pentru Drăgăşani. „Cercetarea sociologică va stabili care este preferatul râmnicenilor, iar noi îl vom propune pe acesta către Bucureşti. Dacă Mircia Gutău va fi primul în preferinţele electoratului, în proporţie de 99% va fi candidatul nostru. PNL va fi reprezentat de candidatul care va câştiga Primăria”, a afirmat Buican.

Gutău: „Discut cu toate partidele”
Încă din primăvara acestui an, când şi-a anunţat intenţia de-a candida pentru un nou mandat de primar, Mircia Gutău s-a arătat deschis la dialog cu toate formaţiunile politice. „Oamenii s-au săturat de politică şi vor un om de administraţie, aşa cum am demonstrat eu. Trebuie, doar, să ai şi o echipă de consilieri, pentru a nu fi blocate proiectele în Consiliul Local”, declara acum o lună Gutău. În parcursul acestuia spre alegerile locale de anul viitor a apărut, se pare, un aliat: senatorul liberal  Dan Niţu! „Dan Niţu este un om pe care îl respect. Este unul dintre puţinii politicieni vâlceni care au făcut ceva. Are o imagine bună, a construit o companie care asigură câteva sute de locuri de muncă, iar în Parlament a avut nenumărate iniţiative bune. Nu vă ascund: m-aş simţi onorat să fac echipă cu Dan Niţu, el la Consiliul Judeţean, eu la Primăria Râmnicului”, a declarat zilele trecute Gutău. Iar „scenarişti” din politica vâlceană spun că cei doi vor face echipă în cadrul organizaţiei vâldene a ALDE (partidul lui Tăriceanu).