elenavolf / Shutterstock.com

Cum accelerezi creşterea naturală a părului


Pierderea părului poate fi cu adevărat neplăcută şi poate zgâlţâie serios încrederea şi stima de sine, totuși înainte de a te interesa de realizarea unui transplant de păr rapid, te poţi orienta către alternativele naturiste. Medicina tradiţională continuă să furnizeze ingrediente cheie cu beneficii numeroase pentru sănătate. La acestea se pot adăuga câteva trucuri şi obiceiuri de îngrijire, şi în final se poate apela la creaţiile (produsele  de îngrijire) realizate în laboratoarele moderne.

Masează scalpul în timpul duşului

Poate părea un obicei banal însă masarea scalpului favorizează creșterea părului rapidă și sănătoasă. Prin masaj este îmbunătăţită microcirculaţia periferică. Adică rădăcinile firelor de păr sunt mai bine irigate, ceea ce înseamnă că nivelul de oxigen şi de nutrienţi este mai mare. Şi scalpul în sine beneficiază din pricina masajului. Mişcările uşoare nu sunt doar relaxante, dar sunt şi benefice pentru igienă. Menţin o stare de curăţenie optimă, iar dezvoltarea de iritaţii în zona scalpului devine o amintire neplăcută. Trebuie să ştii că inflamaţiile produse de acumulări resturi şi murdărie  cauzează căderea părului.

Hidratează-te corect

Apa este vitală! Această afirmaţie a fost dovedită prin sute de mii de studii. Un organism sănătos este unul hidratat. Totuși şi părul are de câștigat dacă consumi apa. Este sănătos, mai rezistent, mai elastic şi mai puţin fragil. Consumând multă apă nu vei avea doar un abdomen plat frumos, dar şi un păr lucios care nu cade!

Bucură-te de avantajele uleiurilor esenţiale

Uleiurile esenţiale sunt de mii de ani utilizate în diferite ritualuri de îngrijire. Studiile realizate de laboratoare moderne au arătat că eficiența uleiurilor esenţiale este ridicată. Uleiurile esențiale de lămâie, de mentă, de lavanda, cedru sau rozmarin au efecte deosebite asupra scalpului şi a foliculilor piloși. Uleiul esențial aplicat prin masaj relaxează şi contribuie activ la întărirea rădăcinilor firelor de păr, prevenind căderea prematură a firelor.

Sursa de imagine:
elenavolf / Shutterstock.com

Posting....