Cu ocazia aniversării a 61 de ani de la înființarea CARP, Răban a acordat 350 de diplome pensionarilor


Pe data de 17 noiembrie, au fost marcați 61 de ani de la înființarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Râmnicu Vâlcea. Cu această ocazie, președintele unității, Grigore Răban, a acordat membrilor CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea 350 de diplome de fidelitate. Diplomele s-au îndreptat și către colaboratorii unității, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mass-media etc.

 

850 de pensionari au primit câte 50 lei

 

Prezent la acțiune, președintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, filiala județeană, Gheorghe Dinescu, a ținut să precizeze că unitatea pe care o reprezintă a ajutat, pe cât posibil, vârstnicii nevoiași. „Am acordat câte 50 lei la 850 de pensionari nevoiași, limita maximă a celor vizați fiind pensia de 750 lei. E greu în condițiile în care sunt peste 16.000 de membri ai unității cu pensii până la 750 lei/lună. Am solicitat de foarte multe să nu ne mai batem joc de acești oameni cu aceste pomeni. Cel mai bine ar fi fost să se pună la pensii câte ceva și așa aveau toți. Nu există instituție unde să nu fi intervenit. Ni s-a spus, de fiecare dată, că propunerile noastre sunt bune, dar…nu sunt bani. Nu ne vom opri atâta timp cât mintea ne va ajuta”, a declarat Gheorghe Dinescu.

În curând, se împlinește și un sfert de veac de când s-a înființat prima asociație de luptă pentru drepturile pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor din România, respectiv UGPR, filiala Vâlcea.