Cu o primă repriză de vis, SCM a trecut onorabil peste cel mai dificil meci al toamnei


Chiar dacă mulți specialiști în domeniul sportului o dădeau ca și câștigătoare pe Gyor în partida de sâmbătă seara înainte de primul fluier al întâlnirii, SCM Râmnicu Vâlcea s-a încăpățânat să creadă în propria șansă și să lupte pentru a întoarce statisticile. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera au făcut o primă repriză aproape perfectă în etapa a cincea din Liga Campionilor de handbal feminin. Deși au evoluat pe terenul ultimei câștigătoare a trofeului acestei competiții, vâlcencele au început foarte bine meciul, iar doza de adrenalină le-a ținut până la pauza întâlnirii. Nici măcar cei peste o mie (poate chiar două mii) de fani maghiari care s-au aflat în tribunele arenei din Gyor nu au reușit să își salveze favoritele de la a pleca învinse spre vestiare la finalul primei reprize. La capătul celei mai bune reprize pe care SCM a reușit-o până acum în sezonul 2020/2021, echipa noastră a intrat la „cabine” cu două goluri avantaj: scor 17-15.
La pauză, maghiarele și-au dat seama că trebuie să se întrebuințeze la maximum și că au nevoie de o altă abordare a meciului în repriza secundă dacă doresc să învingă ambițioasa echipă antrenată de Pera. Această determinare în jocul gazdelor a venit încă din primele minute ale actului secund, Gyor trecând pentru prima dată în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 33. Au urmat alte serii nimicitoare de incursiuni ale maghiarelor spre buturile apărate, pe rând, de Batinovic, Ciucă și Hosu. Însă, din păcate pentru noi, doar Batinovic a prins o zi bună și și-a ajutat foarte mult echipa, în special pe parcursul primei reprize. Gyor a dominat copios în partea secundă și a ajuns să aibă și zece goluri avantaj, spre deliciul fanilor din tribune.
În minutul 50, când Gyor conducea cu 32-23, meciul era deja «jucat». Maghiarele nu au mai forțat în ultimele zece minute, situație care a mai permis vâlcencelor să recupereze câteva goluri din ecart. Partida s-a încheiat cu o victorie a handbalistelor din Ungaria la șapte goluri, scor 38-31. Eșecul nu este însă unul rușinos pentru echipa noastră, care rămâne cu evoluția foarte bună din prima repriză, dar și cu meritul că a condus la pauză pe terenul celei mai valoroase grupări din handbalul feminin european.

Posting....