CSM București a zdrobit Gloria Buzău și s-a instalat pe primul loc în Liga Florilor


În această după-amiază de 14 octombrie, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești s-a disputat ultima partidă dintre cele trei programate astăzi în prima etapă a ediției 2020/2021 a Ligii Florilor de handbal feminin. Inițial, astăzi trebuiau să se dispute patru jocuri. Însă, din cauza numărului ridicat de infectări cu Coronavirus în lotul echipei HC Zalău, partida dintre formația pregătită de antrenorul Gheorghe Tadici (și el infectat) și Minaur Baia Mare nu s-a mai disputat.
Revenind la ultimul joc care a avut loc în această seară, cel mai interesant din prima zi a turneului de la Ploiești, trebuie spus că acesta a reprezentat, de fapt, doar o demonstrație de forță a echipei CSM București. Rivala Vâlcii din campionatul intern s-a impus la mare diferență în fața Gloriei Buzău. Trupa din Capitală și-a asigurat victoria și primele trei puncte în noua ediție a campionatului intern încă de la pauza întâlnirii, atunci când diferența de pe tabela de marcaj era deja de 13 goluri în favoarea bucureștencelor (scor 19-6). În repriza secundă, CSM nu a mai forțat, iar Gloria Buzău a reușit să reducă din handicap. Evoluția mai slabă din repriza secundă a sportivelor pregătite de antrenorul Adrian Vasile poate fi explicată și prin faptul că ele s-au menajat pentru jocul de Liga Campionilor de duminică, atunci când vor primi vizita maghiarelor de la FTC Rail Cargo. Gloria Buzău a ieșit oricum destul de șifonată la finalul partidei din această seară, chiar dacă a câștigat la un gol diferență repriza secundă (14-13).
Per total, CSM București s-a impus la o diferență de 12 goluri, scor final 32-20. Acest rezultat face ca gruparea din Capitală să fie liderul Ligii Florilor după prima zi a turneului de la Ploiești, CSM București având trei puncte (și golaveraj +12). Trei puncte are și Gloria Bistrița-Năsăud (dar un golaveraj de +6), echipa din nordul țării impunându-se, tot astăzi, în fața nou-promovatei CSM Galați (scor 24-18). În primul meci al zilei de astăzi, Rapid București și SCM Slatina au remizat, scor 19-19.

Programul meciurilor de mâine

Runda de debut a Ligii Florilor va continua mâine, 15 octombrie, cu alte trei partide. Erau programate patru, însă, din cauza cazurilor de infectare apărute în lotul nou-promovatei Crișul Chișineu-Criș, jocul acestei echipei contra CSU Cluj-Napoca va fi reprogramat. Cea mai interesantă dintre acestea și cea mai așteptată de către publicul din județul nostru este chiar ultima. Cu începere de la ora 18.30, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni SCM Craiova. Acest derby al Olteniei la handbal feminin va putea fi urmărit în direct prin intermediul postului de televiziune TVR 1.
În primele două partide ale zilei de mâine vor evolua nou-promovatele Dacia Mioveni și Activ Ploiești. Cu începere de la ora 13.00, Dacia Mioveni va întâlni Măgura Cisnădie, iar mai târziu, de la ora 15.45, Activ Ploiești își va măsura forțele cu Dunărea Brăila.