Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 octombrie 2020

CSM „a ars” Gazul în prelungiri


• elevii lui Alex Pelici s-au impus cu 2-1 și s-au calificat în șaisprezecimile Cupei României
• suporterii vor să vadă Steaua la Vâlcea
Marți după-amiază, stadionul din Parcul Zăvoi a fost locul în care fotbalul vâlcean și-a consumat un moment extrem de fericit, demn, vorba ceea, de povestit nepoților. În faza a V-a din cadrul Cupei României la fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea a întâlnit un adversar redutabil, Gaz Metan Mediaș. Duelul contra fostei prim-divizionare a adus spectatorii în număr mare la stadion, peste 500 de râmniceni fiind dornici să vadă cum se descurcă elevii lui Alexandru Pelici în fața unui adversar cu nume din fotbalul românesc. Partida nu a început însă sub cele mai bune auspicii pentru echipa noastră. Trupa din Mediaș a demonstrat din plin de ce este considerată marea favorită la obținerea promovării în Liga I. Gruparea din județul Sibiu a dominat mijlocul terenului, chiar cu autoritate în anumite momente, incursiunile băieților lui Pelici spre poarta adversă fiind doar unele sporadice. Totuși, finalul reprizei secunde a fost mai echilibrat, Geantă, Voinea sau „Bebe” Vasile creând ceva pericol în fața buturilor ardelenilor.

Vâlcenii au trecut de la agonie la extaz! Staicu și Piscanu au declanșat fiesta!

Pauza nu a schimbat aproape deloc modul de desfășurare a „ostilităților” din teren. Găzarii au dominat în continuare, chiar dacă nu la fel de autoritar, și au pus presiune la poarta apărată de către goalkeeper-ul Dragoș Geantă. Minutul 59 din repriza secundă a adus tăcerea pe centralul râmnicean. În urma unei acțiuni cursive de atac, medieșenii au nimerit combinația câștigătoare. Alexandru Munteanu s-a aflat la balon, a pătruns în mare viteză în careul advers și din preajma punctului cu var l-a „executat” pe portarul vâlcenilor. Liniștea a devenit și mai apăsătoare pentru fotbaliștii și spectatorii râmniceni. Asta pentru că medieșenii păreau să fie capabili să țină de rezultat și dacă s-ar mai fi jucat două meciuri la rând. În plus, lipsa din teren a unora dintre oamenii cu experiență ai vâlcenilor era cât se poate de vizibilă.
În minutul 90, când suporterii mai grăbiți tocmai se pregăteau să părăsească tribunele, a venit și declicul mult așteptat. Intrat de puțin timp, experimentatul vârf Marius Staicu a marcat în urma unei învălmășeli din interiorul careului medieșenilor. Suporterii s-au reașezat pe locurile lor, pregătiți pentru reprizele de prelungiri. Numai că juniorul Cosmin Piscanu nu a fost de acord cu menținerea suspansului, și a decis calificarea în ultimul minut al prelungirilor. De la aproximativ 25 de metri, Piscanu a lobat balonul sub transversala porții oaspeților declanșând fiesta în tribune. CS Municipal a câștigat astfel, în numai trei-patru minute, un meci în care zeii fotbalului au fost vâlceni.

Vineri aflăm numele următoarei adversare

Calificați în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, municipalii așteaptă acum tragerea la sorți care va decide numele viitoarei adversare. Împerecherea echipelor prin tragere la sorți va avea loc vineri, la sediul Federației Române de Fotbal. Cum 14 dintre cele 32 de cluburi care se vor afla în urne provin din Liga I, sunt șanse mari ca CS Municipal să întâlnească o grupare din elita fotbalului românesc. Speranțe așadar pentru suporteri, încrezători încă de marți în posibilitatea de a vedea echipa Stelei la Vâlcea.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Fotbal