Criză de vaccin hexavalent


Vaccinul hexavalent lipsește în mai toate județele țării, iar în Vâlcea stocul Direcției de Sănătate Publică deține foarte puține doze față de necesar. Au fost catagrafiați 1.500 de copii ce ar trebui imunizați cu vaccinul hexavalent contra difteriei, tetanosului, Hepatitei B, tusei convulsive, dar DSP Vâlcea deține doar 108 doze. De acest vaccin ar trebui să beneficieze copii de 2,4 și 6 luni.
Ministerul Sănătății a precizat că se află în derulare procedura de achiziție a vaccinului, purtându-se negocieri cu producătorul, iar probabil în noiembrie, decembrie vor fi înnoite și stocurile direcțiilor de sănătate publică din țară.
Cu totul altfel stau lucrurile în ceea ce privește vaccinurile contra TBC, Hepatita B, ROR și difteriei și tetanosului. DSP Vâlcea dispune, în aceste cazuri, de dozele necesare, uneori chiar mai multe decât copiii catagrafiați. Mai precis, sunt 3.880 de doze de vaccin contra TBC, 1.357 de doze de vaccin hepatic B, 10.000 de doze de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) și 1.060 de doze vaccin diftero-tetanic și 3.415 doze vaccin tetanic.