Criză de epilepsie, după izbucnirea unui incendiu


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 20 decembrie, la ora 00.16, în comuna Glăvile, sat Cireşoaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul s-a declanşat în gospodăria unui cetățean, la acoperișul locuinței, iar până la stingerea incendiului au ars: structura din lemn a imobilului pe o suprafață de aproximativ 30 mp., acoperișul acesteia, precum și bunuri de uz gospodăresc existente în interior. Accesul la locul intervenției a fost îngreunat de drumul îngust și greu accesibil. În timpul acțiunii de stingere, fiul proprietarului, în vârstă de 26 de ani, a suferit o criză de epilepsie şi a fost transportat la CPU Drăgăşani de către echipajul SMURD Drăgăşani.
După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat înainte ca flăcările să cuprindă și alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce proprietarul locuinţei ar fi uitat o lumânare aprinsă în dormitorul locuinţei.

Magazie în flăcări, în Drăgășani
În data de 20 decembrie, la ora 09.39, pompierii militari ai ISU „General Magheru” au fost solicitați în Drăgășani, pe strada Podul Pescenei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie proprietatea unei femei. Flăcările au mistuit acoperişul şi tavanul din lemn pe o suprafaţă de 4 mp. În timpul intervenţiei, proprietara în vârstă de 79 de ani a suferit atac de panică, aceasta primind primul ajutor calificat din partea unui echipaj SMURD. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unul scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.