COVID-ul închide două mănăstiri din Vâlcea! Personal clerical infectat


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, la data de 3 august 2020 (inclusiv), situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus din județul Vâlcea era următoarea:
• 322 de persoane aflate în carantină la domiciliu (pentru 13 dintre ele această măsură a fost dispusă în ultimele 24 de ore);
• 131 de persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ, dintre care 46 cu forme ușoare de boală, 81 cu forme medii de boală și patru internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
De la debutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județul Vâlcea, au fost confirmate 512 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 17 în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele diagnosticate pozitiv, până acum au fost externate 119, dintre acestea 42 fiind asimptomatice. Totodată, până în prezent, 31 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

 

Nouă focare de Coronavirus în județ

 

În momentul de față, în județ există nouă focare de COVID-19. Dintre acestea, patru sunt în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 63 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 17 cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri), iar alte cinci focare sunt la agenți economici din județ, numărul angajaților infectați din aceste societăți fiind de 54. De asemenea, două lăcașuri de cult din județ sunt închise, trei persoane din rândul personalului cleric din județ fiind confirmate pozitiv. Din informațiile noastre, cele două mănăstiri închise de autorități sunt Cozia și Stănișoara.
De la debutul pandemiei și până acum, în Vâlcea, au fost înregistrate 15 decese printre cei care au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, ultimul deces fiind înregistrat la data de 31 iulie 2020.
„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea