COVID în Vâlcea, situația de la 1 NOIEMBRIE: aproape 40% din testele efectuate în județ au fost CONTRA COST!


Duminică dimineața, 1 noiembrie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au anunțat că, pe teritoriul județului nostru, au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 5.019 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 184 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 41 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 133 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI. 51 de persoane au decedat!
În județ, la momentul actual, sunt 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul institutiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.
„În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.067din cele internate in unități sanitare de la începutul pandemiei”, au informat reprezentații DSP Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Vâlcenii au simțit nevoia să se testeze destul de mult
din proprie inițiativă!

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată (1 noiembrie 2020), au fost realizate 23.961 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 16.436 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.
„În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 83 de decizii de izolare și 64 de decizii de carantină. În prezent, 1.044 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 689 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, au mai informat reprezentanții DSP Vâlcea prin același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea