Costeştiul şi-a găsit loc pentru noul stadion şi caută fotbalişti


• edilul Peştereanu răsuflă uşurat după ce a reperat litera de lege, dar şi hectarul liber necesare noii baze sportive
O modificare legislativă referitoare la izlazurile comunale pare să fie salvarea de la pribegie a fotbalului costeştean. După cum vă informam şi în ediţiile noastre anterioare, după refuzul conducerii mănăstirii Bistriţa de a le permite să mai joace pe terenul din apropiere, minerii au luat calea exilului prin vecini. În prezent, echipa locală îşi joacă meciurile de acasă la Foleşti, în comuna învecinată, Tomşani.
Strădaniile edilului Peştereanu (foto) de a găsi o suprafaţă suficientă pentru un nou teren păreau inutile până când…: „Recent, am dat peste o modificare la legislaţia izlazurilor comunale care ne scoate din impas. De mult, tot vroiam să facem stadion în Stog, practic singurul loc  mai plat unde am putea investi. Acum, după ce am văzut legea, pot spune că noul stadion se va ridica într-un perimetru de circa un hectar, în izlazul nostru comunal. Nu va fi nimic spectaculos: teren, vestiare şi poate o minitribună. Nu vom arunca aiurea cu banii, vrem doar să ne întoarcem să jucăm şi noi, din nou, acasă.”

Peștereanu: „Vreau să punem în mișcare un proiect serios”
Edilul estimează că în maxim doi ani, dorul de casă se va stinge şi minerii vor putea să bată iar mingea la Costeşti. Până atunci, primarul se zbate să mai completeze lotul cu ceva fotbalişti şi face un apel prin intermediul ziarului nostru: „Vreau să le transmit tuturor fotbaliştilor de ligi inferioare care nu au angajament în acest moment că îi aştept cu braţele deschise la primăria Costeşti. Vreau să ştie că punem în mişcare un proiect serios şi avem nevoie ca pe lângă băieţii inimoşi din localitate să mai avem şi câţiva fotbalişti de experienţă şi valoare dar, mai ales, de caracter! Aşa că, toţi cei interesaţi să ia legătura cu noi pentru că suntem deschişi unor angajamente pentru sezonul următor. Telefonul nostru este 0250.863.330 şi al meu personal este 0722.608.391. Îi aştept cu drag să facem treabă!”