Copiii și tinerii, invitați în Grădina Valorilor Românești


• evenimentul inedit este dedicat inventatorului primului avion cu reacție din lume, Henri Coandă
Recent, s-au împlinit 130 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, inventatorul primului avion cu reacție din lume. Pentru a marca acest moment așa cum se cuvine, o renumită fundație din țara noastră organizează o întâlnire tematică destinată descoperirii mai îndeaproape a marelui inventator român. Este vorba despre Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”, care lansează o invitație deschisă la evenimentul aniversar dedicat celui supranumit „Părintele avionului cu reacție”.

Când și unde va avea loc evenimentul?

Copiii și tinerii cu vârste între 7 și 18 ani sunt așteptați vineri, 29 iulie 2016, de la ora 11.00, în Grădina Valorilor Românești din parcul bucureștean „Lumea Copiilor”. Specialiștii Sorin Dinea, președintele Asociației „Henri Coandă” și Marian Velcea, președinte al Asociației „Justin Capră”, vor susține un work-shop dedicat inventatorului român.
„Participanții vor avea ocazia să afle detalii inedite din viaţa inginerului Coandă şi să participe la ateliere şi concursuri dedicate invenţiilor acestuia, iar la final vor primi diplome şi cărţi oferite de Editura Litera. Grădina Valorilor Românești este locul care păstrează încă vie amintirea personalităților emblematice ale istoriei și culturii noastre, oameni care au influențat pozitiv crearea și dezvoltarea României. În semn de respect și prețuire, dar și din dorința de a duce mai departe adevăratele valori românești, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a pregătit, în această vară, o serie de evenimente cultural-educative și de recreere. Acestea se vor desfășura până pe 1 septembrie în Grădina Valorilor Românești din Parcul Lumea Copiilor. Toate activităţile sunt oferite gratuit elevilor care aleg să petreacă o vară de neuitat într-un mediu propice studiului și relaxării”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către organizatorii acțiunii.