Copiii care fac coding la Pietrari, cel mai bun exemplu că „nu trebuie să se aleagă praful” de bibliotecile de la sate


În cadrul activității de luni, aproximativ 15 elevi de gimnaziu vor ansambla un terariu
Reprezentanții Fundației Progress ne-au anunțat că luni, 9 mai 2022, cu începere de la 13.30, la Biblioteca Publică Pietrari se va desfășura o întâlnire cu prilejul lansării unei noi ediții de activități CODE Kids. Lansarea se va desfășura în comuna Pietrari, în cadrul acestui club de coding din România. Reprezentanții fundației au avut grijă să ne reamintească de faptul că Biblioteca Pietrari a fost «personajul» pozitiv al reportajului intitulat „Cum se alege praful de bibliotecile de la sat”. În acel reportaj, biblioteca a fost numită un hub al cunoașterii și al tehnologizării. Organizatorii clubului de programare au anunțat că evenimentul de luni este și unul dedicat sustenabilității și energiei verzi.
„Talentații coderi din Pietrari își vor antrena abilitățile de utilizare a imprimantelor 3D care se află în custodia bibliotecii în urma acțiunii CEZ Vânzare de a dota 10 cluburi de coding cu imprimante și drone moderne. Din grijă pentru natură și mediul înconjurător, aproximativ 15 elevi de gimnaziu vor ansambla un terariu, adică o mini-grădină în incinta bibliotecii. În plus, ei vor îmbina informațiile despre științele naturale cu o lecție de coding”, ne-au anunțat organizatorii.

Cum se va desfășura acțiunea?

Organizatorii ne-au anunțat că, de la ora 14.30, participanții vor beneficia de un workshop pe tema „Apărătorii planetei: Cum poți să devii și tu un supererou? Sustenabilitatea și energia verde – cât de importante sunt pentru viitor?”. Acesta va fi susținut de unul dintre voluntarii CEZ Vânzare.
La această activitate și-au anunțat prezența:
• reprezentanți ai autorităților locale;
• Crina Popescu – bibliotecar Biblioteca Publică Pietrari;
• copiii înscriși la clubul CODE Kids „WizardsCode Club Pietrari”;
• Olivian Bîltac – Specialist Dezvoltare Produse Noi, CEZ Vânzare, voluntar CODE Kids;
• Ramona Nicola – Manager Departamentul PR, Comunicare Internă & CSR CEZ România;
• Mircea Stan – Manager CODE Kids.
În context mai este de amintit că evenimentul la care facem referire este organizat cu prilejul Zilei Europei (9 mai), Fundația Progress împreună cu CEZ Vânzare dorind să ridice nivelul educației din comunitățile rurale la standarde europene prin acțiunile pe care le desfășoară la nivel regional, local și național.
Informații oferite de Camelia CRIȘAN, CEO Fundația Progress.