Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 octombrie 2020

Consiliul Local Lungeşti este blocat!


• patru aleşi locali de la PSD, doi de la PMP şi un independent nu se mai prezintă la şedinţele convocate de primarul Costea

Atunci când Tiberiu Costea a preluat, în 2012, „frâiele” administraţiei din comuna Lungeşti, situaţia acestei localităţi părea să fi trecut într-o „zodie bună”. Nici atunci, dar mai ales acum, edilul liberal nu-şi imagina că proiectele de investiţii menite să ducă la dezvoltarea comunei vor fi blocate de Consiliul Local, chiar de foştii colegi!
În data de 31 iulie, CL Lungeşti s-a reunit după o pauză forţată de trei luni de zile. Tânărului primar Costea nu i-a venit să creadă ce enormităţi susţin consilierii, ce fel de tertipuri politice folosesc aceştia pentru a bloca activitatea administraţiei locale şi, implicit, dezvoltarea comunei. „Cei 7 care au speriat Lungeştiul” sunt Silvestru Marica (independent), Ionuţ Dumitraşcu (PSD), Ioan Iordăchescu (PSD), Mihai Cojocaru (PSD), Gheorghe Carcadia (PSD), Ion Chesnoiu (PMP) şi Aurel Carcadia (PMP). Zilele trecute, mai precis duminică, 1 noiembrie, o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Lungeşti a fost convocată, iar cei 7 nici nu au mai fost prezenţi în sală. Printre „disidenţi” se află şi viceprimarul comunei, despre care Tiberiu Costea a spus: „Vine la Primăriei pe la 7.45, se închide în birou până la terminarea programului, la ora 16.00, iar apoi dispare. Nu am cu cine colabora”. La şedinţa de zilele trecute au fost prezenţi zeci de localnici, care au avut numai cuvinte de ocară la adresa celor şapte consilieri care sabotează bugetul pe anul următor al comunei şi investiţiile ce trebuie realizate. „Domnule primar, ăştia au ură faţă de dezvoltarea comunei noastre! Trebuie suspendaţi, trebuie să scăpăm de ei” – au vociferat mulţi dintre cei prezenţi.
Fiind blocat de lege, primarul Costea nu poate cere dizolvarea Consiliului Local, aşa că trebuie să se descurce cum poate până în luna iunie a anului viitor, când toţi cei şapte consilieri care sunt împotriva intereselor comunei Lungeşti vor fi taxaţi drastic de cetăţeni.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație