Consiliul Județean rămâne „pe sârmă”: Pistol a căzut la vot și a demisionat!


• 18 consilieri județeni s-au întrunit ieri pentru desemnarea unui interimar dar scorul scos de proscrisul PNL n-a fost de ajuns • pentru a nu se mai face iar de râs, liberalii au chiulit în masă • scenarii pentru primăvară cu Pistol în luptă cu Buican pentru șefia CJ • „brontozaurul” Persu i-a trimis din nou la plimbare pe transportatori

„Metastaza administrativă” de la vârful CJ continuă. Calvarul lui Bogdan Pistol e, însă, aproape gata. După apogeul epic atins ieri dimineață, când din cei 17 colegi care au venit să-l aleagă tot nu s-a găsit majoritatea necesară, rebelul penelist este la capătul drumului său, anunțându-și demisia din funcția de vice. În fapt, ce s-a întâmplat? Așa cum era de așteptat, grupul pesedist din 13 consilieri a fost acompaniat la ședință de cei trei independenți, adică exact jumătate din efectivul legislativului. Spre uimirea generală, ordinul de partid în sânul galbenilor a fost boicotul. Bogdan Pistol și Alina Lupu au sfidat, însă, voința lui Cristian Buican. Unul mai alb la față decât celălalt, cei doi tineri politicieni și-au justificat gestul prin nevoia de normalitate pe care problemele județului o impun. Încăpută pe mâna „brontozaurului” ( autocaracterizare publică, n.red) Dumitru Persu, ședința s-a transformat aproape imediat într-un monolog al liderului PSD. N-au lipsit criticile la limita decenței aduse liberalilor și, în special, deputatului Buican, autocompătimirea, lauda de sine a prea curaților săi pesediști până și revocarea fraudei electorale din diasporă, unde Persu are informații că se dădeau 30 de euro la intrarea în secție și 20 la ieșire! Totul cu maxima și deja tipică emfază proletară! În clipa în care s-a ajuns, totuși, la vot, Pistol a anunțat că se abține dar nimeni nu se aștepta ca din cei 17 rămași să se găsească doi care să se opună înscăunării sale. Și, totuși, scenariul s-a derulat sub ochii aproape înlăcrimați ai tânărului liber. Cu mina unui condamnat la moarte, Pistol a anunțat că, adus în această situație, nu poate decât să se retragă din fruntea CJ, așteptând desfășurarea răzbunării conducerii PNL, materializată, cel mai probabil prin excluderea sa. Gestul său a fost dublat de către Alina Lupu. Azi este programată o nouă ședință extraordinară la Consiliu, a patra în ultima săptămână! Doamne ajută!

Scenarii pentru primăvară cu Pistol în luptă cu Buican
Ruptura care s-a instalat între Bogdan Pistol și Cristian Buican și care costă județul atât de mult s-ar putea transforma într-un turnir electoral cât se poate de spumos. Excluderea lui Pistol din PNL pare o chestiune de timp. Prim variantă pentru acesta, la dreapta, ar fi PLR-ul lui Tăriceanu, aliat de nădejde al PSD-ului. Dacă tot n-a reușit să devină interimar pentru trei luni, Pistol ar avea șansele unui interimar de un an dacă va fi cel pe care actuala coaliție de guvernare îl va arunca în lupta pentru CJ preconizată pentru primăvară. Cum dinspre PNL, numai Buican are voie să viseze la acest scaun, am avea atunci parte de o bătălie pe cinste.

„Brontozaurul” Persu i-a trimis din nou la plimbare pe transportatori

Exasperați de felul cum se mișcă treburile prin CJ și de lipsa de interes a aleșilor pentru problemele lor, transportatorii vâlceni au venit ieri la ședința extraordinară a legislativului. Chiar dacă au cerut cuvântul într-o pauză de așteptare a sosirii liberalilor, bieții transportatori au fost imediat puși la punct de către Dumitru Persu. Când, într-un final, au ajuns să vorbească și să le reamintească politicienilor de spre necazurile lor cu pirateria și majorarea taxelor, același veteran pesedist a avut grijă să-i programeze după Sărbători. Nistor Cărămidă (foto), cele mai respectat dintre transportatorii vâlceni, le-a transmis consilierilor că de astfel de amânări și tergiversări au mai avut parte și în alte ocazii, în aceeași sală. La fel și de promisiuni nerespectate: „Ce v-am promis eu, domnule Cărămidă?! Eu nu v-am promis absolut nimic, vedeți-vă de treabă!”, a fost replica tăioasă a lui Dumitru Persu.