Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Chimcomplex SA preia o parte din activele Oltchim SA


Conform unui comunicat postat pe site-ul oficial al unității, Consiliul Concurenței a anunțat, zilele trecute, că analizează tranzacția prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim.
Iată ce se arată în comunicatul transmis: „În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Activele achiziționate de Chimcomplex reprezintă terenuri și clădiri (atât finalizate, cât și investiții în curs de execuție), drepturi de proprietate intelectuală, precum și alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii și alte bunuri similare. Activele pot fi folosite la fabricarea a diferite produse chimice, precum și la activități conexe acestora: producția, furnizarea și distribuția de utilități și materii prime, transport prin vagoane de cale ferată. Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”.
Reamintim că Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român SCR, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, și activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.