Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Consilierul liberal Grigore Crăciunescu – un potențial candidat, redutabil, pentru Primăria Râmnicului Problema problemelor pentru viitorul primar: curățenia orașului


„V-ați asumat personal candidatura pentru funcția de prim gospodar la Primăria Râmnicului sau a fost o sarcină de partid? Este o întrebare oarecum dificilă…”
Interlocutorul meu, Grigore Crăciunescu, s-a arătat, din primul moment, deschis unui dialog sincer.
„O întrebare dificilă, într-adevăr, dar aș dori  să lămuresc cititorii ziarului dumneavoastră – și nu numai pe aceștia – că hotărârea mea  de a candida pentru cea mai înaltă funcție din administrația  municipiului Râmnicu Vâlcea n-am vrut să fie contrară voinței colective a partidului, conducându-mă după cunoscuta replică „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”. A fost, așadar, o decizie a Biroului Politic pe care mi-am asumat-o, considerându-se că sunt pregătit să fac față înaltei investituri. Sunt destule argumente în acest sens, care pledează că această candidatură este bună: sunt pregătit din punct de vedere profesional, știu foarte bine ce înseamnă administrația locală, fiind  unul dintre consilierii locali implicat în rezolvarea problemelor stringente ale  municipiului nostru, mă bazez, de asemenea, pe capacitatea de organizare și pe experiența acumulate de-a lungul timpului în domeniul privat. Așadar, sunt convins – cum sunt convinși și colegii mei de partid – că voi face față cu brio acestei provocări, acestei mari responsabilități.”
„Dacă ieșiți primar al Râmnicului prin votul majoritar al cetățenilor, v-ați orientat de pe acum la prioritățile din administrația municipiului? Care sunt primele măsuri pe care le veți lua, ca primar ales, după alegerile din 5 iunie? De fapt, un prim capitol al ofertei electorale…”
„Problema nr. 1 care trebuie rezolvată  privește bunăstarea noastră a tuturor și coincide, în opinia mea, și cu cea pe care și-o doresc toți cetățenii Râmnicului Vâlcea: imaginea cât mai frumoasă a orașului nostru, oglinda sa în ochii lumii. Orașul de azi nu este cum mi l-aș dori, nu mai este nici cum l-am cunoscut eu, cândva. Igiena, salubritatea și curățenia orașului, nu numai a centrului, ci a tuturor cartierelor sunt obiective prioritare ale primarului. Orice cetățean al Râmnicului, orice vizitator al său, turiștii din toate colțurile țării și din lume trebuie să fie încântați când poposesc la noi, în urbea de la poalele Capelei și de pe malul bătrânului Alutus. Primarul are două pârghii puternice care îi stau la îndemână, societățile PIEȚEPREST și  ETA, care trebuie să acționeze prompt  la ordinele lui.
Doresc să mă refer, în mod special la PIEȚEPREST. Cu siguranță, Râmnicul se poa­te transforma într-o adevărată grădină a frumu­seții, liniștii și a mediului ambiant. Societatea aceas­ta are infrastructura și logistica necesare  ca, la dispoziția primarului, să acționeze, în fie­ca­re clipă din zi și din noapte, ca orașul nostru, cu  toate bulevardele, străzile și aleile, parcurile și locurile de joacă pentru copii, cu parcările, ștran­durile, orice spațiu public etc.  să fie spă­late și curățate, să strălucească de curățenie, pen­t­ru că de aceea este societate de salu­bri­tate, să facă tot ce trebuie, ce este nevoie, ca ora­șul nostru să respire aer curat.
Recent, am avut o ședință la Societatea PIEȚEPREST și grupul consilierilor PNL împre­ună cu independenții a impus alocarea sumei de 2,72 milioane lei  ca majorare de capital social, sumă ce trebuie folosită în mod expres pentru utilaje și echipamente pentru curățenia orașului. În martie-aprilie, va avea loc licitația și procurarea de utilaje de performanță, de ultimă generație. Bunăoară, se vor procura, iată numai un exemplu, mașini de mare productivitate care, toamna, vor debarasa orașul de frunzele copacilor ce împânzesc toate zonele publice. E bine să fie cât mai mulți copaci în orașul nostru, dar trebuie să ne îngrijim și de toaleta lui, mai cu seamă toamna, când frunzele inundă parcurile, străzile, cartierele etc.
Ca o concluzie la întrebarea dumnea­voas­tră: în prima lună și jumătate de la preluarea mandatului de primar, dacă voi fi ales, vreau să raportez cetățenilor că Râmnicul a pășit pe calea cea bună, a vechii sale tradiții, că este un oraș care strălucește de curățenie, unul dintre cele mai frumoase orașe din țară,  în care te poți plimba liber și poți respira aer curat. Se creează, astfel, premise optime pentru a fi rezolvate și celelalte probleme ale Râmnicului nostru, care țin de bunăstarea tuturor locuitorilor săi”.

(Continuarea convorbirii, într-o ediție viitoare a ziarului)

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines