Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 septembrie 2020

Concurs inedit pentru „Sanitarii pricepuți”


• copiii au învățat cum să salveze viețile celor aflați în primejdie

SANITARI_2 SANITARI_1În zilele de 8, 9 și 10 iulie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în parteneriat cu Filiala Județeană Vâlcea a Crucii Roșii, a desfășurat cea de-a treia ediție a concursului național „Sanitarii pricepuți”. Evenimentul de anvergură județeană s-a desfășurat la Centrul de Agrement „Cozia”.
În urma desfășurării concursului, atât elevii de la gimnaziu, cât și cei de la liceu, au beneficiat de un curs de prim ajutor susținut cu succes de membri Crucii Roșii Vâlcea. Cursul la care facem referire pregătește tinerii câștigători pentru etapa națională, care se va desfășura la sfârșitul acestei luni.
„Tinerii au experimentat acordarea primului ajutor până la sosirea ajutoarelor calificate în caz de pierdere a cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxații, entorse, arsuri în caz de electrocutare sau insolație, înec sau sufocare cu corp străin. Serile și le-au petrecut organizând jocuri și socializând în jurul focului de tabără”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
Ar mai fi de amintit faptul că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a asigurat cazarea și masa pentru cei 35 de participanți, iar Crucea Roșie – Filiala Vâlcea a oferit diplome participanților. Proiectul „Sanitarii pricepuți” a avut un real succes, tinerii exprimându-și dorința de a mai participa la acest gen de activități.

Alte articole de la Eveniment