Competiţii pe bandă rulantă pentru sportivii de la CS Chimia


Zilele acestea şi în perioada următoare, sportivii mai multor secţii de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea vor participa la diverse competiţii, de anvergură naţio­nală şi chiar internaţională. Dacă în numărul de ieri al cotidianului nostru vă prezentam informaţii legate de Campionatul Naţional de Lupte Greco-Romane (Juniori I), programat începând de astăzi, la Craiova, în numărul curent vom prezenta amănunte referitoare la întrecerile în care sunt angrenaţi sportivi legitimaţi la secţiile Atletism, Box, Karate şi Handbal ale prestigiosului club râmnicean.
Mâine, 25 aprilie, la Piteşti va avea loc un concurs internaţional de atletism destinat juniorilor la care se vor întrece echipe din patru ţări: Israel, Cipru, Ucraina şi, evident, România. Din echipa ţării noastre, la proba de aruncarea greutăţii, în competiţie va intra şi atletul Rareş Toader (foto sus). Sportivul Clubului Chimia este pregătit de antrenorul Claudiu Cîrstea, el având şanse importante să facă o figură frumoasă şi să îşi depăşească adversarii. Spunem asta fiindcă Rareş Toader este vicecampion olimpic la cadeţi în proba de aruncarea greutăţii, medalia de argint fiind obţinută anul trecut, în China.
În week-end, la Hunedoara, se va desfăşura şi o im­portantă competiţie de box. Este vorba despre Cupa României la tineret, întrecere la startul căreia se vor afla şi doi pugilişti legitimaţi la CS Chimia, ambii pregătiţi de antrenorul Nicolae Dobriţoiu. Ne referim la sportivii Bogdan Beştea (categoria 91 kg) şi Ramon Ionuţ Macovei (categoria 60 kg), cei care vor încerca să aducă noi medalii în palmaresul clubului Chimia.
În perioada 23-26 aprilie, echipa de junioare II a CS Chimia va participa la Turneul Semifinal al cam­pio­natului naţional destinat acestei categorii de vârstă. Formaţia vâlceană este pregătită de antrenoarea Nicoleta Lazăr şi are un lot format din 16 handbaliste pentru această importantă întrecere ce va fi găzduită de oraşul Sebeş. Obiectivul echipei de junioare II este calificarea la Turneul Final al întrecerii juvenile şi atacarea unei medalii.
Week-end-ul viitor, în primele zile ale lunii mai, cei mai valoroşi sportivi ai secţiei Karate vor participa la o competiţie de anvergură internaţională. Este vorba despre Campionatul Mondial ce va fi organizat în Georgia. La eveniment, judeţul nostru va fi repre­zen­tat de patru sportivi (Andreea Bîlă, Bogdan Gogo­loşi, Silviu Ghiţă, Stanciu Nicolae), care vor fi însoţiţi de antrenorul Paul Dinu (foto jos, în stânga). Ar mai fi de amintit faptul că antrenorul Paul Dinu va merge în Georgia şi în calitate de sportiv, el urmând să concureze în probele Campionatului Mondial.