Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, la Hervex 2018


În zilele de 7, 8 și 9 noiembrie, în stațiunea Băile Govora s-a desfășurat Conferința Internațională de Hidraulică și Pneumatică – HERVEX 2018. Evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea s-a aflat la cea de-a 24-a ediție cu participare internațională. Reprezentanții Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea au luat parte la acțiune (lucru care se întâmplă începând cu anul 2010), urmărind și susținând eforturile organizatorilor de a integra comunitatea științifică românească în activitățile de profil desfășurate la nivel internațional, precum și recunoașterea contribuțiilor sale din domeniul științific.
În prima zi a conferinței, profesorii din catedra tehnică a Colegiului Energetic specializările: electrotehnică, electronică, automatizări, mecatronică au participat la workshop-ul „Hidraulica digitală” coordonat de prof. dr. ing. Petrin Drumea din cadrul Institutului de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică București și Gheorghe Rizoiu – Director General al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea. Profesorii au avut posibilitatea să cunoască cele mai recente realizări ale institutului de cercetare în domeniul hidraulicii digitale, dar și noutățile pe plan mondial legate de tema workshop-ului.
În a doua zi, la conferință au participat elevii clasei a XI-a B, domeniul electronică-automatizări, însoțiți de prof. Monica Popescu și prof. Mariana Marica, director adjunct al Colegiului Energetic. Workshop-ul „Electro-pneumatica viitorului” a fost coordonat de către șef lucrări dr. ing. Iulian Duțu din cadrul Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice București și a avut un caracter interactiv, elevii realizând practic circuite electro-pneumatice ce simulau diverse procese tehnologice.

Patru elevi, pe primul loc la concursul de cultură tehnică generală

La finalul evenimentului, elevii au participat la un concurs de cultură tehnică generală din domeniul pneumaticii și hidraulicii. Surpriza a fost că patru elevi au obținut punctaj maxim, fapt pentru care organizatorii au trebuit să retipărească diplomele (existând o singură diploma pentru locul I). Datele ne-au fost furnizate de către conducerea Colegiului Energetic, prof. Mihăiță Simion, director executiv, și prof. Mariana Marica, director adjunct.