COCOȘ: „Guvernul trebuie să spună clar: amână sau nu alegerile?”


În opinia deputatului Vasile Cocoș, Guvernul ar trebui să prezinte o strategie pentru perioada lunii decembrie, atunci când ar trebui să se organizeze alegerile, iar un proiect privind amânarea parlamentarelor ar trebui discutat în regim de urgenţă.
„Nu spun că trebuie amânate alegerile pur şi simplu pentru că vrem noi, există şi argumente pro şi argumente contra. Dar, Guvernul ar trebui să se gândească foarte bine, pentru că nu am văzut să aibă prognoze în care să spună, aşa cum a fost în toată aceasta vară. Spune mereu «depinde», nu există strategii. Ar trebui ca Guvernul să ne prezinte trei scenarii pentru perioada decembrie, atunci când ar trebui să se organizeze alegerile şi să spună: «Dacă numărul de cazuri este 2.500, 3.000, 4.000 pe zi, atunci nu putem să ţinem alegerile şi le putem amâna. Dacă rămâne la 1.500 sau este sub 1.000, facem altceva». Aşa se procedează în toate ţările din Europa în ultima perioadă, se lucrează cu metoda scenariilor. La noi, mergem numai cu speranţă. Ori speranţa guvernanţilor că va fi mai bine nu e o strategie. Întotdeauna speranţa folosită ca strategie duce la un eşec”, a declarat Cocoș.
Parlamentarul vâlcean a atras atenţia că este foarte puţin timp, context în care un astfel de proiect de amânare a alegerilor ar trebui dezbătut în procedură de urgenţă. „Cred că ar trebui discutat acest lucru în procedură de urgenţă. Dacă tot există acest proiect şi dacă există şi din partea opiniei publice un curent pentru acest lucru, atunci va trebui să ne punem la masa negocierilor cu celelalte partide şi să vedem dacă putem să facem ceva, pentru că trebuie făcut cu siguranţă rapid. Nu se poate discuta la infinit acest proiect. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile. Cu siguranţă că vom discuta şi noi la partid. Existând acest proiect, vom discuta foarte repede şi vom expune o părere care va fi exact atitudinea partidului nostru şi proiectul nostru cu privire la acest lucru”, a mai declarat Vasile Cocoș.