Claudia Banu a prezentat UNA DINTRE SOLUȚIILE prin care salariile angajaților români ar putea crește


Recent, Claudia Banu, senator PNL de Vâlcea, a publicat pe pagina de socializare un text prin care își exprimă opiniile privitoare la una dintre cele mai la îndemână soluții pe care statul le are pentru a crește veniturile, atât în mediul concurențial, cât și în cel bugetar. Claudia Banu este de părere că, în actuala conjunctură economică nu tocmai favorabilă, ar fi necesar ca statul să aplice soluții pentru reducerea contribuțiilor pe care le datorează angajații astfel încât salariile acestora să poată crește. Iar una dintre aceste măsuri, care a fost propusă și de către alți oameni din politica românească, este reprezentată de reducerea procentului de la asigurările sociale, de la 25% (cât este în prezent), până la 20%.

Reducerea CAS ar avantaja salariații cu venituri mici

„Consider că fiecare om care muncește trebuie respectat, iar veniturile lui să fie direct proporționale cu activitatea depusă. O politică fiscală la nivel macroeconomic înseamnă susținerea creșterii veniturilor tuturor contribuabililor. În actuala conjunctură economică, este mai mult decât necesar să aplicăm politici liberale, bazate pe reducerea contribuțiilor. Una dintre măsurile liberale propuse este aceea de scădere a taxării muncii prin reducerea CAS-ului de la 25% la 20%. Acest demers ar aduce în buzunarul contribuabilului un venit suplimentar de 300 de lei net, calculat la salariul mediu pe economie. Aici, fac referire, atât la contribuabilul din sistemul privat, cât și la cel din sistemul bugetar”, a declarat Claudia Banu.

Cota unică de impozitare, susținută în continuare

„Susținem, în același timp, cota unică de impozitare indiferent de nivelul veniturilor realizate. Experiența anilor trecuți a dovedit că, matematic vorbind, cota unică de impozitare a adus mai mulți bani la buget decât impozitul progresiv. Noi, cei din PNL, ne folosim expertiza și experiența pe care o avem în toate domeniile, pentru că ne dorim să ieșim cu toții cu bine din această criză economică, care are la bază criza energetică. Ultima etapă a planului liberal de creștere a veniturilor o reprezintă convingerea partenerilor noștri de coaliție, cu privire la rezultatele pe care le putem obține prin implementarea politicilor economice, mai sus menționate, și care, reprezintă calea spre bunăstare și progres a fiecărui român și implicit a României”, a mai precizat Claudia Banu, senator liberal de Vâlcea.