CJ Vâlcea alocă din nou bani pentru aparatură medicală


Înainte de startul campaniei electorale, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și-a prezentat planurile pentru noul mandat. Printre multe altele, liderul PSD Vâlcea a vorbit despre importanța pe care o are domeniul medical, dar și despre dorința proprie ca, la finalul mandatului următor (adică în anul 2024), Vâlcea să fie județul cu cele mai moderne spitale din întreaga Oltenie. Iar primii pași spre îndeplinirea acestui obiectiv par să fie realizați încă de anul acesta (și chiar înainte de preluarea efectivă a următorului mandat).
Spunem asta pentru că, în ședința extraordinară de vineri, 21 august 2020, desfășurată la Consiliul Județean Vâlcea, au fost aprobate două proiecte importante pentru sănătate din Vâlcea. Acestea vizează achiziția de aparatură medicală și echipamente specializate pentru prevenirea și limitarea infecțiilor COVID-19, în spitalele vâlcene.
„Este vorba despre două proiecte pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Spitalul Mihăești, proiecte pentru care există cereri de finanțare europeană, în valoare de 10.000.669 lei și, respectiv, de 2.719.394 lei. Consiliul Județean Vâlcea face aceste demersuri pentru că dorește ca vâlcenii să aibă asistență medicală de calitate, realizată cu aparatură performantă și cu măsuri de protecție, adecvate situației generate de pandemie”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vâlcea.

 

Proiect ambițios și pentru DGASPC

 

„Preocuparea conducerii CJ Vâlcea nu se rezumă doar la situația din spitale, ci si-a propus ca, în cel mai scurt timp, să elaboreze și documentația pentru un nou proiect, cu o valoare de aproximativ 770 mii lei. Acesta se adresează protecției beneficiarilor serviciilor oferite de DGASPC Vâlcea. Proiectele pregătite de Consiliul Județean Vâlcea, în vederea finanțării din fonduri europene, au o valoare totală de 17.031.621 lei (circa 3,5 milioane euro)”, mai arată sursa citată.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea

Posting....