Ciocoii vechi și noi


• după fapte reale relatate de Popa Petre

Un partid mic nu este neapărat un partid slab sau cu oameni care nu merită atenția noastră. Nu doar partidele mari lansează oameni mari, care pot conduce destinele localităților, județelor, Parlamentului sau țării. Așa că, haideți să căutăm oameni mari și în partidele mici!
Astăzi vom spune câteva cuvinte despre un partid relativ nou, mic, dar cu inimă mare – Partidul Ecologist Socialist Român (PESR), reprezentat la Vâlcea de un fost consilier Popa Petre.
Așadar, domnu’ Popa, în primul rând, vreau să vă întreb ce planuri aveți, personal, iar politic, ce-și propune PESR – pentru anul 2016?
Personal, mă încadrez în condițiile trasate de reprezentanții de la nivel național ai partidului; mă rog la bunul Dumnezeu să ajute familia mea și poporul român. Cred că este singurul care mai poate să facă minuni pentru a scăpa de foștii ciocoi ajunși mari «domni» după 1989, dar în realitate au distrus această țărișoară. Se lăfăie în bani mulți, averi colosale, sfidând la nesimțire pe oamenii simpli care au muncit în șantiere, fabrici, agricultură; care au stat la coadă la pâine ulei, carne, pe cartelă; care au primit căldură și apă cu porția. Trebuia, prin acest efort comun, ca țara să devină independentă, fără datorii externe. Efortul a fost în zadar….acești ciocoi noi au vândut tot, au furat ce a mai rămas – pământ, ape, gaze, petrol, cărbune, minereuri. Românii adevărați trebuie să se deștepte și să-și facă dreptate. Să nu mai fie indiferenți, iar la alegerile care urmează să taxeze partidele politice și politicienii care ani de-a rândul au jucat în picioare demnitatea cetățeanului care muncește cinstit, respectă legea, plătește taxele corect, sperând la o viață normală și un trai decent.
Cetățenii trebuie să aleagă din clasa politică pe cei care nu au viciul de a pune mâna pe banul public pentru a-l trece în conturile personale; să nu se mai lase cumpărați cu cadouri și promisiuni deșarte. Ne dorim să se formeze o clasă politică cu orientări realiste, fără minciuni, care să construiască o Românie demnă nu o «cenușăreasă» a străinătății.
Vorbeați ceva de o nouă platformă politică…
Partidul Ecologist Socialist Român împreună cu Partidul Noul Socialist Român lucrează la o platformă comună pentru alegerile locale și parlamentare din acest an. Vrem să terminăm odată cu acest haos, să promovăm cinstea și corectitudinea – ce cuvinte mari! iar retribuirea să fie făcută în funcție de muncă și performanțe. Pensiile să fie atribuite conform muncii reale; nu ca acum – persoa­nele care au falimentat România au salarii și pensii mari, iar cei care au muncit și au construit țara –cu salarii și pensii mici.
Ce planuri aveți pentru cei îmbogățiți fraudulos?
Cele două partide amintite militează pentru ca toți cei îmbogățiți artificial prin furtul banului public și sunt dovediți de instanță să înapoieze voluntar sau forțați de lege toți banii nedeclarați și neimpozitați.
Guvernul de tehnocrați v-a câștigat încrederea?
De la început nu am crezut în ideea de «tehnocrat», fiindcă  este o noțiune fără prea mare siguranță; în primul rând că marea lor majoritate vin tot din spectrul politic; au ajuns în funcții vizibile susținuți și recomandați de oamenii politici. Prin urmare, față de aceste partide politice ei au obligații politice. Chiar dacă vor să facă unele lucruri bune pentru țară, vor fi hăituiți de politicienii care își vor vedea atinse interesele. Nu se va întâmpla nimic miraculos în această perioadă limitată până la alegeri…
Ce vă intrigă cel mai mult la politicienii români?
M-ați lovit unde mă doare cel mai tare….Păi, în primul rând, politicienii dovediți de instanță că au furat din banii comunității sau au falimentat cu bună știință unități economice ale țării, au tupeul să iasă în continuare în față, declarând că de fapt ei sunt victime politice; ba, pe deasupra, ne mai dau și lecții de morală. Avem multe lucruri de arătat referitoare la dezastrul în care se află țara în acest moment și vrem să punem umărul la muncă. Vrem să trecem la fapte concrete de salvare și repunere în funcțiune a motoarelor economice şi politice. De aceea, îi rugăm pe toţi cetăţenii cu drept de vot să analizeze toate ofertele politice și pe așa-zișii politicieni, în parte, înainte de a le da girul lor. Mare atenție! Ne mai poate costa încă patru ani!

Posting....