Cine sunt cei mai mici și talentați iconari din nordul județului?


Marți, 4 aprilie, la sediul Protoieriei Călimănești din orașul Călimănești s-a desfășurat etapa locală a Concursului național de creație „Icoana și Școala Mărturisirii”. În prezența și sub coordonarea Părintelui Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, o comisie alcătuită din patru evaluatori a analizat 20 de proiecte întocmite de elevi din trei parohii ale Protoieriei Călimănești.
Evaluarea a avut loc potrivit celor trei secțiuni ale concursului, respectiv: creație literară, creație artistică și multimedia. În urma evaluării au fost acordate următoarele premii: premiul I, eleva Andra Anghel din Parohia Brezoi I; premiul al II-lea, elevul Răzvan Trușcă din Parohia Bercioiu; premiul al III-lea, elevul Mihai Laurențiu Sora din Parohia Fedeleșoiu.
„Ca și anul trecut, sub supravegherea preoților slujitori din protoieria noastră, copiii s-au implicat în acest nou proiect pastoral-educațional organizat de Patriarhia Română la nivel național. Profesorii de specialitate au analizat lucrările teoretice și practice, desemnându-le pe cele mai reușite, care vor participa în continuare la etapa eparhială a concursului. În urma studierii cu atenție a lucrărilor prezentate se poate observa cu ușurință implicarea preoților în viața tinerilor, dar și prezența acestora din urmă la sfintele slujbe și la activitățile cu tinerii desfășurate în comunitățile parohiale din care fac parte”, a precizat Părintele Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu.
Din comisia de evaluare au făcut parte Pr. Nifon Dorin Iancu, Inspector media,  Elisabeta Zgripcescu, profesoară de Limba și literatura română, Mirela Cheran, profesoară de Educație plastică, și profesoară Elena Roxana Zgripcea, profesoară de Religie. Etapa eparhială a Concursului național de creație „Icoana și Școala Mărturisirii” se va desfășura în perioada 10- 25 aprilie 2017.