Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2021

Cîlea cheamă Curtea de Conturi la Spitalul Județean!


• peste 40% din achizițiile medicamentelor s-au făcut prin proceduri ilegale
• șeful județului a mai afirmat că „dacă nu mă ajută vâlcenii, ajung la Văcăroiu”

Cilea_fericitAuditul de la Spitalul Județean de Urgență, încă nefinalizat, a scos până acum la iveală o serie de nereguli, cele mai multe referitoare la achiziționarea medi­camentelor și materialelor sanitare. Șeful județului, cel care are în administrare unitatea medicală, recunoaște că s-au făcut multe măgării, inclusiv privind achizi­ționarea medicamentelor și materialelor sanitare. Câteva concluzii ne-au fost dez­vă­luite, deocamdată. „40,63% din achiziții s-au realizat prin proceduri ilegale, fără anunțarea organizării licitațiilor, s-a făcut, practic, un exces de negocieri, fără licitații, iar analiza din 2012 și până-n 2014 atestă că s-au achiziționat medicamente de 822 de miliarde lei vechi. Principalii furnizori: S.C. Polisano SRL Sibiu și SC MediPlus Exim București, iar restul, de 8%, alți furnizori. Voi cere sprijinul Curții de Conturi în acest caz, iar dacă vâlcenii nu mă ajută merg până la Văcăroiu, la Curtea Națio­nală. Indiferent de rezultat, nu vreau să acopăr pe nimeni. Vinovații să plătească”, a precizat Ion Cîlea. Șeful județului a pre­cizat că ar trebui schimbată și componența Consiliului de administrație, dar nu e tocmai ușor: „Trebuie făcute schimbări și-n Consiliul de administrație al spitalului. Nu e ușor, președintele fiind liberal. Este numit pe 4 ani”. Până una alta, avem 17% din Spitalul Județean de Urgență Vâlcea așa cum ar fi trebuit să-l avem de mult.

Reacția lui Cîlea la auzul că Pârvu a avut contract cu Spitalul Județean: „Aoleo!!! Reziliați contractul… E în incompatibilitate”

Mass-media a semnalat conducerii Spitalului Județean de Urgență Vâlcea faptul că social-democratul Constantin Pârvu, consilier județean și membru în Con­siliul de administrație al unității medi­cale, a avut contract, printr-o firmă, chiar cu spitalul. Nu credem că lucrul acesta chiar a fost străin conducerii Consiliului Ju­de­țean, dar reacția șefului județului trebuie menționată: „Aoleo!!! Reziliați contractul… E în incompatibilitate”. Nu putem trece cu vederea nici reacția actualului manager interimar al SJU Vâlcea, Mihăița Crețu­lescu, cea care, cu un calm enervant, a precizat, cu jumătate de gură: „Nu mai are contract din iunie”. De parcă lucrurile, gata, s-au șters… s-au rezolvat. Cât de ușor e pentru unii…

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație