Merită sau nu Ion Cîlea să fie declarat cetățean de onoare al Vâlcii? „40 de ani, a muncit câte 18 ore pe zi pentru județul acesta!”


• e părerea edilului liberal din Fârtățești

Chiar în ziua în care Ion Cîlea ar fi împlinit 71 de ani, Constantin Rădulescu şi-a anunţat intenţia de a declanşa procedura de decernare a titlului de cetăţean de onoare pentru fostul șef al CJ: „Astăzi, ar fi fost o zi din aceea în care toată lumea îl suna pentru a-i spune la mulți ani! Cu modestie și respect mulțumea tuturor și se scuza că nu sărbătorește decât cel mult în familie! În această zi, în care dacă mai era printre noi își sărbătorea ziua de naștere vreau să anunț că voi declanșa procedura prin care doctorului inginer Ion Cîlea să îi decernăm titlul de Cetățean de Onoare al Județului!” Vestea cu care Costi Rădulescu își oficializa planurile referitoare la posteritatea șefului său nu a fost chiar pe placul tuturor ca și cum o simplă hârtie ar mai fi putut schimba cumva destinul sau viața cuiva. Dinspre tabăra liberală, un semn de decență și omenie vine de la un primar care l-a cunoscut și a lucrat foarte bine cu fostul președinte CJ Vâlcea.
Nicolae Voicescu, primarul Fârtățeștiului de mai bine de două decenii, nu uită să-l elogieze pe Cîlea: „Mai presus de toate jocuri astea politice ieftine, a fost un muncitor, un truditor adevărat într-un județ unde munca și muncitorii au ajuns motiv de caterincă. A muncit câte 18 ore pe zi, timp de 40 de ani, fie că a fost vorba de agricultură sau administrație. N-ai cum, în tot acest răstimp, să dai numai chixuri, așa că un pic de respect și apreciere nu cred c-ar strica!”