Pentru 20 metri pătrați, Jitianu îl acuză pe Cîlea și după moarte: „Din cauza lui, s-a creat un sindicat paralel!”


• preşedintele SINDAP Vâlcea a cerut degeaba spațiu gratuit de la CJ pentru sindicatul său care are numai zece angajați din instituție
Ședința de ieri a Consiliului Județean a avut un singur mo­ment cu adevărat mai încins.  Tem­peratura discuțiilor a explo­dat la proiectul de hotărâre pri­vind închirierea unui spațiu în su­prafață de 19,44 mp, situat la etajul III, respectiv (biroul 68) în imob­ilul Centrul Militar Județean din strada Maior V. Popescu nr.8, către Sindicatul Funcțio­na­rilor Publici și al Salariaților din Administrația Publică Locală a Județului Vâlcea. Fiind șeful pe linie de sindicat al lui Nicolae Jitianu, pesedistul Constantin Pîrvu a fost singurul care a pledat pentru gratuitate, nu pentru cei 500 lei lunari cu care se ajunsese la dezbatere.
Într-o clipă, atenția aleșilor a alunecat spre banii sindicatului și ajutoarele pentru deces de circa 30.000 lei acordate mem­brilor săi, în 2015. Jitianu a eșuat în a-și susține cauza cât de cât convingător. Când colega sa Carmina Drăghici, liderul celui­lalt sindicat din CJ, a spus că numai câțiva dintre zecile de angajați ai instituției sunt afiliați la Jitianu și că, nici în aceste con­diții, ea nu are nevoie de un spațiu separat, a venit și acu­zația la Ion Cîlea: „Acest sindicat a fost creat din voința fostului președinte, de-asta s-a ajuns aici!” În cele din urmă, în ciuda insistențelor lui Pîrvu, aleșii au decis doar un an de gratuitate pentru sindicaliștii lui Jitianu.