Chiar și „vicele” CJ, Romulus Bulacu, își pune întrebarea: „De ce singura regie din județ nu poate participa la licitații?”


„Nu știu. Și eu mă întreb de ce singura Regie din județ n-are parametrii necesari să participe la licitații? Oricum, trebuie să ținem cont și de istoric, ce s-a întâmplat înainte… Există pierderi și asta este adevărata problemă. Contează și recuperarea banilor, dar pierderile sunt adevăratele probleme. Oricum, RAJDP rămâne Regie; nu o vom transforma într-o societate, s-o aruncăm pe piața liberă și să aibă și mai multe probleme”, a ținut să precizeze „vicele” CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, într-o întâlnire cu mass-media, zilele trecute. Menționăm că, încă de prin 2013, s-a tot vorbit despre un iminent faliment al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea, despre lucrări efectuate și neplătite, despre lucrări făcute în avans și neachitate, despre probleme financiare ale unității aflată în subordinea CJ Vâlcea.
„Trebuie să fim necruțători…Produci, ești plătit”
La rândul său, social-democratul Dumitru Persu, a recunoscut că, până-n prezent, în cazul RAJDP Vâlcea, s-a ținut cont de oameni, problemele lor și mai puțin de situația economică sau realizări. „Trebuie schimbată strategia legată de Regie, legată de management, activitatea din teritoriu. Îmi aduc aminte că, prin 2007 – 2008, cifra de afaceri depășea 500 de miliarde lei vechi, iar în ultimii ani abia face față situației, cu toate alocațiile bugetare. Trebuie susținută în structura actuală, mai ales că drumurile județene aparțin de Consiliul Județean. Multe județe au dat greș desființând regiile județene. Trebuie menținută Regia, dar să funcționeze pe principii capitaliste…Produci, ești plătit. Noi ne-am gândit la oameni, la problemele lor. Trebuie să fim necruțători. Nu poți păstra sute de oameni, dar să nu produci nimic”, a declarat „vicele” Persu.

Posting....