Chiar dacă a ratat play-off-ul ligii secunde, CSM a remizat cu Pandurii Târgu Jiu


• partida s-a încheiat cu scorul de 2-2
• vedeta gorjenilor, brazilianul Eric de Oliveira, a jucat tot meciul

Pauza din ultima etapă a sezonului regulat din Liga a II-a de fotbal a fost folosită cum nu se poate mai bine de oficialii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Profitând şi de faptul că întrecerea din prima ligă a fost întreruptă cu prilejul meciului echipei naţionale de la Ploieşti, conducătorii grupării vâlcene şi cei ai prim-divizionarei Pandurii Târgu Jiu au convenit disputarea unei partide amicale. Întâlnirea a avut loc sâmbătă, la prânz, pe stadionul din Parcul Zăvoi. Deşi spectatorii nu au venit în număr prea mare, ploaia şi norii grei ameninţând Râmnicul la ora disputării partidei, inimoşii microbişti prezenţi în tribune au avut ce vedea. Municipalii lui Alexandru Pelici au arătat parcă altceva dacă e să facem o comparaţie cu ceea ce am văzut până acum în campionatul Seriei Vest. Desigur, poate dorinţa de a nu se face de râs în faţa unui adversar mai puternic şi lipsa presiunii au făcut ca fotbaliştii vâlceni să joace degajaţi şi să impresioneze în mod plăcut ochii spectatorilor. Vâlcea a arătat ca o formaţie care nu merită să evolueze doar în play-out-ul ligii secunde, un fel de întrecere a codaşelor. Echipa noastră a demonstrat în mod cert că putea obţine mai mult în acest sezon, lipsa concentrării în meciurile importante fiind principalul „vinovat” pentru ratarea obiectivului.

Vâlcea a condus la pauză

Municipalii lui Pelici au început ca din tun partida de sâmbătă, Marius Staicu înscriind în stil de mare jucător, cu şut din prima, după o pasă venită de la Samson Nwabueze. Echipa noastră s-a mişcat destul de bine în continuare, a avut posibilitatea de a-şi dubla avantajul, însă, până la urmă, prin prisma experienţei superioare, gorjenii au fost cei care au punctat. Faza cu pricina se întâmpla în minutul 27, când atacantul Roman a marcat în urma unei acţiuni „desenate” de colegul său Răduţ. Aproape de finalul primei reprize, CSM a beneficiat de un penalty, după ce un jucător gorjean a atins balonul cu mâna în propria suprafaţă de pedeapsă. Lovitura de la unsprezece metri a fost executată de acelaşi Marius Staicu, „vârful de lance” al vâlcenilor înscriind cu multă precizie, stabilind astfel şi scorul pauzei.
Repriza secundă a aparţinut gorjenilor, fotbaliştii lui Edi Iordănescu reuşind, în mod totuşi meritat, să restabilească egalitatea. Se întâmpla în minutul 70, când tânărul Piţian a marcat ultimul gol al întâlnirii. Deşi au existat zvonuri înaintea partidei cum că echipa gorjeană se va prezenta la Vâlcea cu multe rezerve, iată că Iordănescu Jr. şi-a trimis aproape toţi „pandurii” de bază pe teren. Astfel, spectatorii vâlceni au avut posibilitatea de a vedea live mulţi jucători „cu nume” din Liga I, aşa cum ar fi Mingote, Cordoş, Momcilovic, Buleică, Nicoară, Roman sau vedeta fotbalului din judeţul vecin, brazilianul Eric de Oliveira.