Chiar am ajuns ca în Vestul Sălbatic? Vâlcenii sunt mai înarmați decât ne-am putea imagina!!


• polițiștii confiscă arme aproape săptămânal
Anul 2017 a debutat, pentru polițiștii vâlceni, cu numeroase confiscări de arme și muniții. Aproape în fiecare săptămână, redac­țiile publicațiilor din județ sunt bombardate cu co­municate de presă prin care este anunțată confiscarea altor și altor arme. Desigur, toate deținute ilegal. Că altfel nu s-ar confisca, logic!
Deci, cât de înarmați sunt vâlcenii? Se mai tem ei oare de Bin Laden sau care or fi cauzele pentru care dețin (ilegal) atâtea arme. Să vedem ce s-a întâmplat numai week-end-ul trecut, când polițiștii vâlceni au descoperit două cazuri de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. În ambele cazuri, prezumtivii proprietari ai armelor erau bărbați, ei rămânând fără aceste „odoare”:
• primul căzut în plasa polițiștilor a fost un râmnicean cu vârsta de 62 de ani. El deținea la domiciliu, fără drept, o armă de tir sportiv, calibrul 4,5 cm. Arma era deținută fără muniţie, ea nefiind depusă la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului;
• în alt caz, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, domiciliat tot în Râmnic, a fost depistat în timp ce deținea la domiciliu, de asemenea fără drept, o armă de autoapărare, calibrul 10x22T, fără muniţie.
„Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neres­pec­tarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzute de Codul Penal. Armele deţinute fără drept au fost confiscate”, anunță polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.