Ceasul rău


Raid printre braconieri

Un comunicat oficial de presă al IPJ ne informează că, la mijlocul săptămânii trecute, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol,  poliţiştii împreună cu jandarmii i-au depistat în zona barajului de acumulare Călimăneşti Căciulata pe B. Gheorghe, de 20 de ani,  din Dăeşti, şi M. Florea, de 58 de ani, din mun. Rm. Vâlcea, în timp ce pregăteau să amplaseze în scopul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol setci tip monofilament sintetice. Plasele interzise de lege aveau o lungime de 1460 m, fiind identificate în portbagajul autovehiculului. S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării şi dispunerii măsurilor procedurale a setcilor monofilament identificate.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul poliţiei, fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere a uneltelor din plasă de tip monofilament.

Bilanţul săptămânii rutiere

Joi dimineaţă, la ora 07.10, P. Gheorghe, de 58 ani, din localitatea Mateeşti,    în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe DJ 605 A – Mateeşti, a virat spre stânga fără a se asigura corespunzător, fiind lovit de către un autoturism marca Volkswagen, condus de către Ş. Maria, de 34 ani, din comuna Sineşti. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a biciclistului,  care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Horezu, în vederea acordării de îngrijiri medicale, diagnostic preliminar politraumatism TCC acut deschis, plagă occipitală partea stângă.  Cele două persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, G. Gheorghe, de 56 ani, din mun. Rm. Vâlcea a condus un autoturism marca Dacia pe DN 64  – Râureni, iar la km 111+850m, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers si a intrat în coliziune cu autoturismul marca Ford, condus în aceeaşi direcţie de mers, de către  M. Constantin, de 44 ani, din Rm. Vâlcea. În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportaţi la Spitalul judeţean Vâlcea, unde li s-a stabilit diagnosticul de TCC acut minor grad 0, fractura subtrohanteriană şold stâng lui G. Gheorghe şi TCC acut minor grad 0, plagă contuză parietala lui M. Constantin.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri noaptea, în jurul orei  01.15, M. Dragoş, de 33 ani, din Rm.Vâlcea a condus un autoturism Mercedes pe b-dul Tudor Vladimirescu din municipiu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum( carosabil acoperit cu apa) şi pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul autoturismului intrând în coliziune frontală cu o dală din beton, sectorul de drum fiind în lucru şi semnalizat corespunzător. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a pasagerilor din autoturismului, I. Ion, de 34 ani, din municipiu, primind diagnosticul de contuzie coloana lombară, F. Gheorghe, de 24 ani, din Rm Vâlcea, diagnostic contuzie coloana cervicală, A. Toma, de 36 ani, din Rm Vâlcea, diagnostic luxaţie umăr stâng, hematurie.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La volan, fără permis

Joi după-amiaza, ora 15.00, poliţiştii Postului de poliţie Stroeşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia prevenirii evenimentelor rutiere, au oprit pentru control un autovehicul cu caracteristici de autoutilitară  şi care nu posedă elemente de identificare pe DJ 676. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că autovehiculul este neînmatriculat şi era condus de A. Emil, de 54 de ani, al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat  şi  având permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.