Ceasul rău


Braconaj lăsat cu dosar penal

Miercuri, 6 februarie, poliţiştii Postului de Poliţie Gră­diş­tea, au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei punctul „Piscu Pietrei”, persoane necunoscute au comis un act de bra­co­naj, iar în momentul în care au fost surprinse, acestea au pă­răsit locul faptei cu un autovehicul marca Suzuki. La locul fap­tei s-a deplasat o echipă operativă, formată din poli­ţişti de la Posturile de Poliţie Grădiştea şi Livezi, precum şi spe­cialişti cri­minalişti din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti şi Ber­beşti, oca­zie cu care s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă. Cu ocazia activităţilor specifice, poliţiştii din ca­drul Secţiei de Poliţie Lăpuşata au acordat sprijin colegilor săi, reuşind iden­tificarea în trafic a unui autovehicul care cores­pun­dea ca­rac­teristicilor semnalate. În autovehicul au fost identificate trei per­soane, respectiv un bărbat, de 27 de ani, din comuna Malaia și doi bărbați din Râmnicu Vâlcea. În urma controlului autovehiculului au fost identificate două arme de vânătoare, proprietatea unuia dintre ei şi un bidon din plastic de capacitate în care se afla cantitatea de 20 Kg  carne de căprioară. Totodată, a fost dispusă măsura ridicării armelor şi mu­­niţiei în vederea continuării cercetărilor. În prezent, s-a dis­pus măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului, cercetat pen­tru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, trans­por­tul vânatului, uzul de armă letală fără drept şi nerespec­ta­rea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi prezentat Par­chetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, cu propunerea de arestare preventivă. În cauză se continuă cercetările de către po­liţiştii din cadrul BAESP din cadrul IPJ Vâlcea în vederea sta­bilirii vinovăţiei şi tragerea la răspundere penală.

Accidente rutiere în Municipiul Râmnicu Vâlcea

Tot miercuri, o femeie de 50 de ani din Râmnicu Vâlcea, a acroșat un bărbat de 82 de ani în timp ce parca autovehiculul, în comuna Racoviţa. Acesta se deplasa ca pieton în parcarea unui  bloc. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, primind diagnosticul de contuzie şold  stâng. La data de 6 februarie, un bărbat de 36 ani, din Municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autovehicul pe strada Nicolae Titulescu, iar în timp ce efectua un viraj spre dreapta a acroşat o femeie de 55 ani, din Municipiul Râmnicu Vâlcea, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea de primiri de îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu fractura, hematom și contuzie bilaterală. Conducătorii auto şi pietonii  au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor.

Infracţiuni rutiere

În ziua de 6 februarie, patrula mixtă din cadrul Poliţiei oraşului Horezu a oprit pentru control un autoturism marca Opel, condus de un bărbat,  de 36 de ani, din oraşul Horezu. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie nu mai este valabilă de la începutul lunii decembrie 2012. La data de 6 februarie, un alt bărbat de 42 de ani, cetăţean german a condus un autoturism marca Mitsubishi, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată de la sfârşitul lunii decembrie 2012.  Conducătorilor auto le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Tot la aceiași dată, un bărbat, de 24 ani, din comuna Dăeşti, a condus un autovehicul marca Opel pe strada Calea lui Traian din Municipiul Râmnicu Vâlcea, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, fiindu-i întocmit dosar penal. De asemenea, poliţiştii Poliţiei oraşului Băile Govora au depistat un bărbat, de 37 ani, din oraşul Băile Govora, în timp ce conducea un moped fără a avea permis de conducere. S-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Minoră de 16 ani dată dispărută

Dacă aveţi informaţii care pot duce la identificarea aces­teia nu ezitaţi să apelaţi 112 sau să anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie! La data de 5 februarie, o minoră de 16 ani, din comuna Frânceşti,  a plecat  de la şcoală şi nu a mai re­ve­nit la domiciliu. Minora nu este la prima abatere de acest gen. Semnalmente: înălţime 1,50-1,59 cm., greutate 58 Kg., ochi căprui, faţa rotundă, păr lung, de culoare  castaniu (na­tu­ral). Fără semne particulare. În continuare se întreprind activităţi în vederea identificării minorei şi reintegrării acesteia în familie. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această tânără sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!

Un minor a furat 50 de euro dintr-o vitrină a unui magazin din Perișani

În dimineața zilei de 6 februarie, Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Perişani au fost sesizaţi cu privire la faptul că dintr-un magazin s-au sustras obiecte de încălţăminte şi o sumă de bani. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul, în vârstă de 13 ani, din localitate, a sustras o pereche de încălţăminte, iar dintr-o vitrină suma de 50 euro. În conti­nua­re, se efectuează cercetări faţă de minor sub aspectul săvâr­şirii infracţiunii  de furt calificat.

Posting....