Ceasul rău


Încălcarea codului rutier se lasă cu dosar penal

La data de 13 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroului Rutier au efectuat, pe strada Calea lui Traian, un semnal regu­la­mentar de oprire a unui autoturismului marca Volkswagen. Conducătorul aces­tui auto nu a oprit la semnalul regula­men­tar, iar oamenii legii au procedat la ur­mărirea acestuia. La scurt timp, auto­tu­rismul în cauză a fost depistat la inter­sec­ţia str. Bogdan Amaru cu intrarea Su­dului avariat. A fost identificat condu­că­torul auto, respectiv P. Claudiu, de 19 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Tâ­nărul a fost testat cu aparatul etilo­test, rezultatul a fost de 0,67 mg/l în aerul expirat şi a fost transportat la Spitalul judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat două probe de sânge în vede­rea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, oamenii legii au depistat pe un bărbat, de 59 ani, din municipiul  Râmnicu Vâl­cea, pe DN 67 – Horezu, în timp ce con­ducea un autoturism marca Opel, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. La data de 13 ia­nua­rie, poliţiştii Serviciului Vâlcea –  B.D.N.E au depistat un bărbat, de 24 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a condus un autoturism Opel pe B-dul Dem Rădulescu, având o alcoole­mie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul ex­pirat. Conducătorilor auto li s-au  întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. La data de 12 ianuarie, un alt bărbat, de 53 ani, din comuna Bujoreni, a fost depistat de către poliţiştii în timp ce a condus un autoturism marca Volkswagen pe str. Calea lui Traian din municipiul Râmnicu Vâlcea, având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, fiindu-i astfel întocmit dosar penal.

Suspecți de furt, identificați

În  noaptea  de  10/11 ianuarie, în timpul desfăşurării serviciul  de  patrulare  pe  raza municipiului Drăgăşani, a fost identificat un bărbat, de 25 ani, din  municipiul Slatina, judeţul Olt. Cu  ocazia  percheziţiei  corporale  sumare, asupra  tânărului  au  fost  identificate  mai  multe  bunuri  şi o sumă de bani, respectiv  un  aparat  auditiv, un  stick  de  memorie  şi  suma  de  250  lei, a  căror  provenienţă  nu  a  putut-o  justifica. Din  primele  cercetări, s-a  stabilit  faptul  că  el  este  principalul suspect de comitere a mai  multor  furturi  din  unităţile medicale  situate  Drăgăşani. În  urma  cercetărilor  şi  investigaţiilor  efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, cel  de-al  doilea  suspect al  furturilor a  fost  identificat  în  persoana  unui  tânăr, de  17  ani, din  municipiul Slatina, jud. Olt, stabilindu-se  că  acesta  se  află  pe  raza  oraşului  Balş, judeţul Olt. În urma cooperării cu poliţiştii din cadrul IPJ Olt, prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi, cercetările vor fi continuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Olt.

Accident rutier în comuna Bujoreni

La data de 13 ianuarie, un bărbat, de 50 ani, din municipiul Sighişoara, judeţul Mureş, în timp ce conducea o autoutilitară Volkswagen pe DN 7- Bujoreni, din cauza neatenţiei în conducere a acroşat cu partea laterală dreapta faţă a autovehiculului o femeie, de 47 ani, din comuna Tibucani, jud. Neamţ care se afla pe acostamentul părţii carosabile. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, diagnostic contuzie cot drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ şi i s-a recoltat o probă de sânge.

Moarte suspectă anchetată de polițiștii vâlceni

La data de 12  ianuarie, poliţiştii Secţie 11 Poliţie Rurală Zătreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Livezi, în marginea unei pădurii, se află cadavrul unui băiat, spânzurat de o creangă a unui arbore. În baza sesiză­rii, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit că  este vorba un tânăr, de 13 ani, din comuna Livezi, acesta fiind recunoscut de mem­brii familiei sale. A fost efectuată cerce­ta­rea la faţa locului, iar în urma examinării vizuale a cadavrului, nu au fost obser­vate urme vizibile de violenţă, acesta fiind transportat la morga Spitalului Bălceşti în vederea efectuării necropsiei. Se continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au condus la decesul minorului.