Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Dosare penale pentru 15 kilograme de peşte
Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice Vâlcea, împreună cu reprezentanţi din cadrul A.N.P.A. Oltenia au desfăşurat luni, 22 oc­tom­brie, o acţiune pe linia comba­terii fenomenului infracţional şi con­travenţional în domeniul piscicol.

În timpul acţiunii ce a avut loc în comuna Galicea, pe malul stâng al râului Olt, în aval de Barajul Stupărei, poliţiştii i-au identificat pe Ţ. Marin, de 45 de ani, din oraşul Băile Govora, S. Nicolae, de 57 de ani şi A. Teodor, de 69 de ani, ambii din municipiul Rm. Vâlcea, care, folosindu-se de un număr de 3 lansete şi 11 unelte de plasă tip monofilament au pescuit cantitatea de 15 kg peşte, specia caras. Peş­tele prins, precum şi uneltele găsite asupra celor trei persoane au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor trei bărbaţi le-au fost în­toc­­mite actele premergătoare în­ce­perii urmăririi penale, fiind sus­cep­tibili de săvârşirea infracţiunilor de pro­ducere, import, deţinere, co­mer­cia­lizare sau utilizare a unel­telor de plasă monofilament, în ape­le conti­nentale şi în apele mari­ti­me interi­oare, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008.

Hoţi de locuinţe de doar 13 şi 18 ani

• poliţiştii vâlceni au identificat principalii suspecţi în cazul mai multor fapte  de furt din locuinţe

Având în vedere sesizările făcute de mai multe persoane din comuna Guşoeni, potrivit cărora, în perioada martie-octombrie 2012, persoane necunoscute le-au pă­truns în locuinţe, de unde au sustras mai multe bunuri şi valori, po­liţiştii din cadrul Postului de Po­liţie Guşoeni au efectuat investi­ga­ţii, activităţi specifice şi au reuşit identificarea principalilor suspecţi ai faptelor reclamate, prejudiciul estimat fiind de 1.500 lei.

Astfel, au fost identificaţi B. F., de 17 ani şi I. N., de 13 ani, ambii din localitate, despre care poliţiştii au stabilit că au pătruns prin efrac­ţie în 4 locuinţe din comună, de unde au sustras mai multe obiecte de uz casnic, creând un prejudiciu total de aproximativ 1.500 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectua­te s-a reuşit recuperarea în cea mai mare parte a prejudiciului cauzat, acesta fiind restituit părţilor vătă­mate.

Poliţiştii  au deschis o anchetă şi efectuează cercetări faţă de cei 2 minori sub aspectul săvârşirii in­frac­ţiu­nilor de furt calificat şi violare de domiciliu, urmând ca, după finali­za­rea cercetărilor, dosarul să fie înaintat la Parchet cu soluţie procedurală corespunzătoare.

Accident rutier grav la Mihăeşti

Luni după-amiaza, la ora 15.45, D. Mircea, de 35 ani, din mu­ni­cipiul Timişoara, a condus un autoturism marca Opel Astra pe DN.67, iar la Km.179+528 m., pe raza comunei Mihăeşti, din direcţia Rm. Vâlcea – Horezu, din cauza nea­dap­­tării vitezei la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens, in­trând în coliziune frontală cu un autoturism marca Peugeot condus din sensul opus de mers de B. Marin, de 51 ani, din comuna Vlădeşti.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a trei persoane, respectiv a ambilor conducători auto implicaţi în accident, care au fost diagnosticaţi cu  policontuzii, precum şi a lui D. Ioan, pasager dreapta în autoturismul marca Renault, care a fost diagnosticat şi el cu policontuzii produse prin accident rutier. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind negativ şi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized