Ceasul rău


Cercetat în cinci dosare penale, pentru furt

La data de 25 noiembrie, în intervalul orar 22.00 – 02.00, în municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat o acţiune în sistem integrat pe linia prevenirii şi combateri faptelor cu violenţă, a furturilor din auto, din locuinţe, a abaterilor pe linie de poliţie rutieră şi de altă natură, la care au participat poliţişti de la Poliţia municipiului Rm. Vâlcea, împreună cu cei de Serviciul Intervenţie Rapidă, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

Cu ocazia acţiunii organizate au fost legitimate 98 de persoane, au fost controlate 81 de autovehicule şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 2.014 lei. Astfel, a fost identificat un tânăr de 21 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea care se sustrăgea cercetărilor în mai multe dosare penale.  Cel în cauză a fost condus la sediul poliţiei şi audiat în cinci dosare penale, ce fac obiectul cauzei pentru mai multe furturi din buzunare şi genţi, urmând a se propune soluţii procedurale.  Totodată, a fost depistat pe strada Luceafărului din municipiul Rm. Vâlcea,  un bărbat care adresa cuvinte şi expresii vulgare la adresa trecătorilor din zonă. Acesta a fost condus la sediul poliţiei, unde a fost sancţionat contravenţional potrivit Legii 61/1991 cu amendă în cuantum de 500 lei.

Patru tineri din Olanu, arestați pentru tulburarea liniștii

În dimineaţa zilei de 20 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni au fost sesizaţi despre faptul că, la un local din comuna Olanu, judeţul Vâlcea, a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane. În temeiul celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că atât în incinta localului, cât şi în afara acestuia, pe fondul consumului de alcool, a avut loc o altercaţie între patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, în urma căreia a fost tulburată ordinea şi liniştea publică în local şi au rezultat şi pagube materiale. La data de 25 noiembrie, ora 06.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii  Criminale, împreună cu cei de la Poliţia din Drăgăşani, de la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni şi efective de la Serviciul de Intervenţie Rapidă Vâlcea, în baza unor autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Drăgăşani, au ridicat patru bărbați, toţi din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, şi i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru audieri, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. În jurul orei 22.00, Judecătoria Drăgăşani a dispus arestarea preventivă a celor 4 tineri pentru o perioadă de 29 de zile, aceştia fiind cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în prezent, se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Pietonii, victimele accidentelor rutiere

• au trecut strada neregulamentar, iar unul din pietoni a decedat

Sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 11.00, în Râmnic, a avut loc un accident soldat cu rănirea gravă a unui pieton. Astfel, un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, pe strada Matei Basarab, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga dinspre intrarea în piața Nord către Matei Basarab și a acroșat cu oglinda retrovizoare o femeie de 67 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. Femeia a fost transportată la spital, punându-i-se diagnosticul de fractură col humeral stâng. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe pentru stabilirea alcoolemiei. Duminică, un bărbat de 51 de ani din Slatina, Olt, a condus un autoturism marca Dacia 1310, pe D.N. 64, în localitatea Ionești, iar la km.86+100 m, circulând din direcția Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, a accidentat mortal un pieton de 70 de ani, cu identitate necunoscută, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. În urma impactului a rezultat decesul pietonului, care a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Vâlcea în vederea efectuării necropsiei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectu­ează cercetări faţă de  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, precum şi pentru identificarea cadavrului pietonului.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea