Ceasul rău


49 de călători frauduloși pe trenurile din Vâlcea

• Poliția TF a identificat și autorul spargerii unei societăți de pe peronul Gării din Râmnic

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare au fost patrulate 34 de trenuri şi 28 de staţii, au fost depistaţi 49 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 344 lei, au fost efectuate 18 controale şi a fost constatată o singură sancţiune contravenţională în valoare de 100 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Râmnicu Vâlcea şi a analizării imaginilor înregistrate de sistemul de supraveghere video aflat la sediul Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea, a fost identificată o persoană suspectă de  comiterea unui furt în dauna unei societăţi comerciale, al cărui punct de lucru se află pe peronul Staţiei CF Rm. Vâlcea. Este vorba de un tânăr de 21 ani, din oraşul Filiaşi, din judeţul Dolj, care cu ocazia audierii a recunoscut fapta comisă, motivând că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi că avea nevoie de suma de 250 lei pentru a acoperi contravaloarea unor partide efectuate la jocurile de poker mecanice din incinta unui local, aflat în vecinătatea unităţii din care a sustras banii.

La volanul unei mașini neînmatriculate

La data de 13 iulie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii municipali au identificat pe strada Bogdan Amaru, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un tânăr de 22 ani, care conducea un autobuz neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. La data de 12 iulie a.c., ora 11.30, poliţiştii din Berbeşti împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Vâlcea au oprit pentru control, un autoturism ce circula pe D.J. 605 A, în oraşul Berbeşti. În urma verificării seriei de saşiu, au existat suspiciuni cu privire la modalitatea de poansonare a seriei acestuia, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea autoturismului condus de un tânăr de 21 ani, stabilindu-se de către specialiştii Registrului Auto Român că ultimele 7 caractere sunt poansonate artizanal. În cauză i s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi punerea în circulaţie a unui autoturism  neînmatriculat.

A sustras crucile din aluminiu dintr-un cimitir

Miercuri, la ora 13.00, poliţiştii din Ştefăneşti au stabilit că un bărbat  din localitatea mai sus amintită a vandalizat şi sustras mai multe cruci din aluminiu din cimitirul ce aparţine Parohiei Ştefăneşti şi se deplasează cu acestea spre municipiul Drăgăşani. S-a luat legătura cu Poliţia din Drăgăşani şi cu operativitate s-a reuşit prinderea cetățeanului de 37 ani care avea crucile asupra lui, stabilindu-se că acesta intenţiona să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi.  De asemenea, s-a mai constatat că fapta a fost săvârşită în după-amiaza zilei de 12.07.2011, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 900 lei. În cauză se efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  furt calificat şi profanare de morminte.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea