Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Poliţia vâlceană va pierde 33 de funcţii

• doar dacă legea de reorganizare a poliţiei primeşte votul favorabil al parlamentarilor • „dispar funcţii, nu pleacă oameni”, susţine chestorul Stoica

Dacă va trece de Parlament legea de reorganizare a Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie va pierde 33 de funcţii. Chiar dacă sunt judeţe ce au pre­su­pus radierea unui număr mult mai mare de funcţii, cele 33 luate-n vizor în­seamnă totuşi destul de mult pentru ju­deţul nostru. „În urma unei atente eva­lu­ări, dacă legea va trece, la nivelul Poliţiei vâlcene vor fi radiate 33 de funcţii. Înseamnă foarte mult pentru Vâlcea, mai ales că-n opinia mea organigrama este subevaluată. Menţionez, totuşi, că cele 33 de funcţii erau vacante”, a precizat chestorul Ion Stoica. Şeful Inspecto­ra­tu­lui Judeţean de Poliţie a ţinut să preci­zeze că sunt vizate, pentru desfiinţare, funcţiile, iar în cazul în care vor pleca şi angajaţi din Poliţie, se va ţine cont de nişte criterii de evaluare. Precizăm că se va lua în calcul desfiinţarea unor funcţii, doar dacă legea de reorganizare a Poliţiei va trece în Parlament.

Revenim la sectorişti

Reorganizarea poliţiei presupune şi revenirea la vechii sectorişti, desfiinţaţi de sistem şi înlocuiţi cu poliţiştii de proximitate. „În ceea ce priveşte asigura­rea ordinii publice în mediul urban, vom reveni la formula din 90, la sectorişti, acum poliţişti de proximitate. Personal, se va revigora munca poliţiei din mediul urban. Oricum, desfiinţarea sectoriştilor a reprezentat o pierdere majoră”, susţine Ion Stoica, şeful IPJ Vâlcea.

Se desfiinţează şi posturile de poliţie?

Proiectele de organizare a poliţiei prevăd şi desfiinţarea posturilor de poliţie din mediul rural şi înfiinţarea unor secţii pe zone, în apropierea Parchetelor. „Pentru a reuşi să facem o treabă bună, în opinia mea ar fi bine să înfiinţăm o secţie la mai multe comune. Trebuie ţinut cont şi de existenţa Parchetelor, cum ar fi Voineasa cu Malaia, Sălătrucel cu Berislăveşti… Dacă în România avem peste tot posturi de poliţie, în Uniunea Europeană nu întâlnim aşa ceva. Chiar şi-n Bulgaria există câte un poliţist pe primărie. Pentru a asigura o patrulare per­manentă, avem deja în Râmnicu Vâlcea 22 de poliţişti de proximitate (foşti securişti)”, a mai adăugat chestorul Stoica.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized