Ceasul rău


S-a certat cu soția și a dat foc locuinței!

În data de 27 iulie, la ora 02.34, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea a unui incendiu produs în comuna Mădulari, satul Mădulari, în gospodăria unei femei. Flăcă­rile au cuprins: acoperişul locuinţei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, mobilierul din cele patru camere ale casei şi o anexă aflată în imediata apropiere. După aproximativ o oră şi jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 150.000 de lei. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul ar fi izbucnit în urma folosirii în mod intenţionat a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului, soţul proprietarei punând foc locuinţei, pe fondul unor neînţelegeri.

Scurtcircuitul l-a lăsat fără acoperiș!

Sâmbătă, la ora 04.15, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Călimăneşti, pe strada Neagoe Ba­sarab, la acoperişul unei locuințe.  Până la stingerea incen­diu­lui, a ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. După aproxi­ma­tiv o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 25.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 10.000 de lei.

Găsit decedat în propria locuință!

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit, în data de 28.07.2013, la ora 12.15 pentru deblocarea unei uşi de uscătorie  de pe scara unui bloc situat în Râmnicu Vâlcea, pe strada Matei Basarab, unde rămăsese blocat un bărbat. Persoana în cauză, în vârstă de 46 de ani, a fost găsită decedată, corpul neînsufleţit fiind preluat de organele de anchetă pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc decesul.

Doi bărbați din Prundeni și Orlești, înecați în Olt!

În data de 27.07.2013, la ora 13.12, membrii echipei de căutare-salvare din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea a fost anunţaţi despre dispariţia unui bărbat în comuna Prundeni, satul Călina, în zona lacului de acumulare de pe râul Olt. Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului au acţionat cu ajutorul unei bărci pneumatice şi a unor căngi şi ancore cu ajutorul cărora au brăzdat fundul lacului,  pentru scoaterea la suprafaţă a corpului neînsufleţit. După aproximativ 4 ore de căutări, persoana de 46 ani, a fost adus la mal corpul acestuia fiind preluat de anchetatori pentru continuarea cercetărilor. Un caz asemănător a fost anunţat în aceeaşi zi, la ora 20.45, pompierii militari ai ISU Vâlcea fiind solicitaţi în sprijin pentru căutarea unui bărbat de 48 de ani care se presupunea că s-ar fi înecat în apele râului Olt, în lacul de acumulare din comuna Orleşti. Pentru găsirea acestuia, echipajul de căutare-salvare din cadrul ISU General Magheru a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice, ancore şi căngi. Căutările au fost sistate după două ore de la sosirea echipajului la faţa locului, fiind reluate a doua zi la primele ore ale dimineţii. După câteva ore de căutări, corpul bărbatului a fost scos la suprafaţă şi predat oamenilor legii, pentru continuarea anchetei.