Cea mai mare provocare pentru Pelici & Co. Municipalii joacă pe terenul liderului


• ACS Poli Timişoara – CSM Râmnicu Vâlcea, astăzi, de la ora 17.00

Eşecul la limită suferit la finalul săptămânii trecute în deplasarea de la CS Mioveni a fost greu de „digerat” de către jucătorii de la CSM. Însă aceştia au trecut peste şocul dat de un meci în care golul victoriei gazdelor a fost marcat în minutul 92, iar acum sunt gata pentru o partidă reuşită pe terenul bănăţenilor de la ACS Poli Timişoara. Chiar dacă partida de pe Bega se anunţă poate cea mai dificilă din întregul campionat, dat fiind faptul că vâlcenii vor evolua în fieful-liderului, elevii antrenorului Alexandru Pelici nu se lasă intimidaţi de acest aspect. Ei sunt conştienţi de faptul că meciul tur, jucat la Vâlcea, atunci când Timişoara pornea de asemenea cu prima şansă, calculele hârtiei au fost răsturnate. Sub conducerea lui Erik Lincar, municipalii au reuşit atunci un succes de răsunet, impunându-se cu 1-0 în faţa favoritei la promovarea în Liga I. Chiar dacă jocul de astăzi se anunţă foarte dificil pentru CS Municipal, Pelici & Co. au forţa necesară pentru a obţine un rezultat pozitiv. De altfel, traseul echipei noastre pentru această partidă este obţinerea a minim un punct şi menţinerea între primele şase formații ale clasamentului şi după runda a doua din retur. Înaintea partidei din această după-amiază, ACS Poli Timişoara ocupă prima poziţie în clasament, cu 28 de puncte acumulate. CSM Municipal se află de pe locul al şaselea, ultimul care asigură prezenţa în play-off, echipa noastră având în cont 15 puncte.
„Le promit suporterilor că vom da totul pe teren în meciurile care urmează. Eu mă ţin de cuvânt şi fiecare fotbalist din lot va avea şansa să joace. În rest, cuvântul de ordine la echipa noastră este responsabilitatea. Fiecare trebuie să fie responsabil pentru ceea ce face în aceste trei meciuri (n. red. cu Poli Timişoara, Metalul Reşiţa şi FC Bihor Oradea) pe care le mai avem de jucat în anul 2014. Trebuie să scoatem cât mai multe puncte din aceste partide, pentru că fiecare punct este bun”, a declarat, pentru site-ul oficial al CS Municipal, antrenorul Alexandru Pelici.

Programul etapei a XIV-a
Vineri, 21 noiembrie, ora 17.00
ACS Poli Timişoara – CSM Rm. Vâlcea
Sâmbătă, 22 noiembrie, ora 11.00
Metalul Reşiţa – CS Mioveni
FC Bihor Oradea – Şoimii Pâncota
Olimpia S. Mare – Fortuna P. Câmpina
Unirea Târlungeni – FC Caransebeş
FC Olt Slatina va sta
Clasament Seria Vest: ACS Poli Timişoara 28p, Fortuna Poiana Câmpina 24p, Metalul Reşiţa 24p, CS Mioveni 20p, Unirea Târlungeni 16p, CSM Râmnicu Vâlcea 15p, FC Olt Slatina 15p, Olimpia Satu Mare 13p, Şoimii Pâncota 8p, FC Bihor Oradea 7p şi FC Caransebeş 6p.
*primele şase echipe se califică în play-off