Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

CEA MAI IMPORTANTĂ INFORMAȚIE A MOMENTULUI: Coronavirusul închide Vâlcea!?


Un număr de 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, a informat, astăzi, 30 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Premierul Ludovic Orban s-a arătat extrem de îngrijorat de numărul de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus. „Sunt îngrijorat de ce am văzut! Facem o analiză foarte serioasă şi vom anunţa după videoconferinţa cu prefecţii la care vor participa ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul de stat Raed Arafat”, a spus Orban. Acesta a subliniat că se doreşte o mai mare seriozitate în privinţa implementării măsurilor de restricţie.

Ce se întâmplă în Vâlcea!?

Pentru astăzi, 30 septembrie, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au anunțat 63 de noi cazuri de infectare în județul nostru (numărul total al vâlcenilor infectați ajungând la 2.275). În acest sens, simplul zvon apărut astăzi cum că judeţului Vâlcea i se vor aplica măsuri drastice, cum ar fi închiderea barurilor şi restaurantelor, interzicerea adunărilor publice de orice natură, pare să devină realitate. Concret, ar fi vorba despre 19 localități direct vizate de aplicarea restricțiilor, printre care și Râmnicu Vâlcea. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, președintele Constantin Rădulescu a recomandat să nu se carantineze în totalitate cele 19 localități, și să se meargă cu măsuri etapizate, cele dintâi fiind reprezentate de prezența forțelor de ordine, alături de cele sanitare, în respectivele zone.
Însă, în CJSU, s-a luat altă decizie, în sensul că, începând cu data de 1 octombrie, vor fi valabile unele restricții în cele 19 localități: nunțile, cununiile, botezele nu se vor mai desfășura; înmormântările se vor desfășura cu un număr de persoane foarte restrâns. Prefectul Sebastian Fîrtat ne-a mai comunicat că se vor închide sălile de spectacole, cinematografele, târgurile săptămânale, sălile de jocuri de noroc.
Există propuneri conform cărora, la principalele ieșiri din județ să fie instituite filtre ale poliției, iar cei care tranzitează aceste zone să fie obligați să se supună testului rapid pentru depistarea Coronavirusului. Deocamdată nu vedem fezabil un astfel de scenariu.
Într-o situație asemănătoare județului Vâlcea, cu rată ridicată de răspândire a Coronavirusului, s-ar mai afla județul Iași și Municipiul București.

Lista celor 19 localități care ar urma să fie carantinate

Pe surse, am aflat care sunt cele 19 localități în care, de la 1 octombrie, vor fi aplicate măsurile anunțate mai sus: Băbeni, Berislăvești, Bujoreni, Bunești, Călimănești, Costești, Drăgoești, Galicea, Golești, Milcoiu, Ocnele Mari, Olanu, Păușești Măglași, Pietrari, Râmnicu Vâlcea, Runcu, Stoenești, Vlădești, Voineasa.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines