Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

„Ce farmacist în lumea asta eliberează medicamente în baza unui bilețel?”


• se întreabă managerul Spitalului Județean, dr. Dan Ponoran, referindu-se la vechea situație, când pacienților li se dădeau tratamentele doar în baza unui bilețel scris de mână

În opinia managerului Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran, vina în vechea situație, când pacienții ajungeau la farmacii cu bilețele scrise de mână, ar fi mai mult a farmaciștilor care eliberează tratamentele în astfel de situații: „Vina este a farmacistului care eliberează medicamentele, nu a medicului. Cine în lumea asta își dă tratamentele doar în baza unui bilețel scris de mână? Mai vine vorba și de anchetă în spital. Ce să fac? Să iau probe de scris?Pune doi oameni la farmacie și când vezi că dă medicamente așa, pac…l-ai prins”.

Potrivit datelor furnizate de către conducerea Spitalului Județean, în cazul în  care, în stocul farmaciei unității nu se găsesc anumite medicamente, pacientul va fi trimis la farmacie cu un bilet cu parafa medicului curant, după care, i se va deconta cheltuiala. Deocamdată, nu au fost multe cazuri în care s-a solicitat decontarea medicamentelor. Dar, și aici au intervenit discuții.

„Au fost cazuri când au depus cererile de decontare în septembrie și au văzut banii în decembrie. Nu am ce face. Există căi legale și trebuie respectate. Toată procedura se poate duce și la 12 luni. Noi n-am stat atât, deși legea nu dă un termen anume. Actele trebuie să treacă pe la șeful secției, directorul medical, directorul economic”, a mai precizat chirurgul Ponoran.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate