Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, la ceas de bilanț


Ieri, a avut loc Adunarea generală a CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, fiind prezentată activitatea unității din aprilie 2015 și până-n prezent. Au fost prezenți: președintele unității, Grigore Răban (foto dreapta), liderul UGPR, filiala județeană, Gheorghe Dinescu (foto stânga), reprezentanți ai compartimentelor economic, administrativ, juridic, alături de membrii CARP. În perioada amintită, s-au înregistrat 1.154 de noi membri, din care 989 pensionari, iar restul salariați. S-au retras 190 de persoane și au decedat 613, în cazul moștenitorilor acestora din urmă acordându-li-se ajutoare financiare în sumă de 375.000 lei.
„N-a fost an în care să avem de-a face cu un număr scăzut de membri. Din păcate, au plecat dintre noi oameni deosebiți, amintind aici pe: Elena Dinescu, Ioan Pestrițu, Maria Cercel, Ion Brutaru, Ion Floroaica etc. La aceștia se adaugă și dr. Scăunaș Aurel, receptiv la solicitări când a venit vorba de sănătatea membrilor unității noastre. Problema rămâne aceea că, anual, se înregistrează 600 de decese din rândul membrilor CARP”, a declarat șeful pensionarilor vâlceni, Grigore Răban.

Lari Teodorescu, cel mai nou înscris

În prezidiul adunării, alături de cei doi șefi ai pensionarilor vâlceni, s-a aflat și Laurențiu Teodorescu, fostul director ADP, devenit noul membru al CARP Râmnicu Vâlcea. Alături de Teodorescu, se mai află înscriși la unitate câțiva primari din județ, dar și nume sonore, cum ar fi Radu Renga, fost prefect al județului.

Cabinetul de ecografii, asaltat

De când s-a decis efectuarea gratuită a ecografiilor, cabinetul a fost luat cu asalt de către membrii unității. În decembrie 2015, s-au prezentat la cabinet 89 de pacienți, în ianuarie – 98, în februarie – 160, iar în martie – 70. S-au mai acordat următoarele ajutoare financiare: 272 pentru procurarea de ochelari, 462 pentru tratament în stațiuni și șapte pentru achiziționarea de aparate auditive. La stomatologie, au fost tratați 1.778 de pacienți, la masaj – 317, la coafor au venit 1.314 doamne, la frizerie – 1.208 bărbați, la croitorie – 943, la cizmărie – 78, iar Clubul „Alexandru M. Alexiu” a fost frecventat de 4.472 membri.

Etichete: , ,

Alte articole de la Pensionari