Candidaturile pentru alegerile parlamentare sunt definitive


Candidaturile depuse de formaţiunile politice şi independenţi la alegerile parlamentare în circumscripţiile electorale din ţară au rămas definitive la începutul acestei săptămâni. Birourile electorale de circumscripţie constată rămânerea definitivă a acestora, după expirarea perioadei de contestare a deciziilor de admitere sau respingere a candidaturilor în instanţă.
Termenul limită de depunere a listelor de candidaţi la parlamentare în circumscripţiile electorale din ţară a fost 22 octombrie. Deciziile birourile electorale de acceptare sau de respingere a candidaturilor au putut fi contestate în instanţă, existând două căi de atac – la Tribunal şi Curtea de Apel. În termen de 24 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, adică azi, 3 noiembrie 2020, Birourile electorale de circumscripţie comunică listele de candidaţi şi candidaturile independente către Biroul Electoral Central.
Ulterior, BEC va centraliza numărul de candidaturi definitive depuse de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de către candidaţii independenţi. În termen de trei zile de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cel mai târziu la data de 4 noiembrie, are loc stabilirea ordinii în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinul de vot în circumscripţiile electorale din ţară.
Sursă text: Agerpres